Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Srbsko vo finále ATP Cupu proti Španielsku

Srbský tenista Novak Djokovič sa raduje po výhre v prvom sete nad Rusom Daniilom Medvedevom v semifinále premiérového ročníka ATP Cupu v Sydney 11. januára 2020. Foto: TASR/AP

Djokovič vyhral úvodný set celkom jednoznačne, no v druhom pustil Medvedeva k trom brejkom vrátane rozhodujúcej dvanástej hry. V tretej sade sa Srb po brejku ujal vedenia 3:2 a už ho z rúk nepustil.

Sydney 11. januára (TASR) – Srbskí tenisti postúpili do finále premiérového ročníka ATP Cupu. V sobotňajšom semifinále si poradili v Sydney s Ruskom 3:0, keď o svojom úspechu rozhodli už vo dvojhrách.

Najskôr Dušan Lajovič zdolal Karena Chačanova 7:5, 7:6 (1) a potom Novak Djokovič pridal druhý bod po dramatickom víťazstve nad Daniilom Medvedevom 6:1, 5:7 a 6:4. Srbi, ktorí uspeli aj v záverečnej štvorhre, sa pobijú o titul s lepším z dvojice Španielsko - Austrália.

Djokovič vyhral úvodný set celkom jednoznačne, no v druhom pustil Medvedeva k trom brejkom vrátane rozhodujúcej dvanástej hry. V tretej sade sa Srb po brejku ujal vedenia 3:2 a už ho z rúk nepustil. "Mal som jasnú predstavu o tom, čo chcem hrať a vychádzalo to výborne. No potom na to prišiel a už menej chyboval. Hral naozaj veľmi dobre a tvrdo od základnej čiary," uviedol Djokovič, ktorý tento rok ešte neprehral.

V záverečnej štvorhre triumfovali Nikola Čačič s Viktorom Troickim nad Tejmurazom Gabašvilim a Konstantinom Kravčukom 6:4 a 7:6 (7).

Aj Španieli mali istý postup cez domácu Austráliu už po dvojhrách. Prvý bod získal Roberto Bautista Agut, ktorý zdolal Nicka Kyrgiosa v dvoch setoch 6:1 a 6:4. Líder svetového rebríčka Rafael Nadal potom nastúpil proti Alexovi de Minaurovi a prvý set s ním prehral 4:6.

Aj druhý bol vyrovnaný a Španiel zlomil súpera až v 12. geme, keď mu prvýkrát v zápase zobral podanie. V treťom to už bola jasná záležitosť Nadala, ktorý vyhral 6:1. V záverečnej štvorhre zdolali Pablo Carreno-Busta s Felicianom Lopezom pár John Peers, Chris Guccione 6:2, 6:7 (6), 10:4…



ATP Cup - semifinále:



Srbsko - Rusko 3:0

Dušan Lajovič - Karen Chačanov 7:5, 7:6 (1)

Novak Djokovič - Daniil Medvedev 6:1, 5:7, 6:4

Nikola Čačič, Viktor Troicki - Tejmuraz Gabašvili, Konstantin Kravčuk 6:4, 7:6 (7)


Austrália - Španielsko 0:3

Nick Kyrgios - Roberto Bautista Agut 1:6, 4:6

Alex de Minaur - Rafael Nadal 6:4, 5:7, 1:6

John Peers, Chris Guccione - Pablo Careno-Busta, Feliciano Lopez 2:6, 7:6 (5), 4:10