Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Djokovič zopakoval svoj odmietavý postoj k očkovaniu

na snímke srbský tenista Novak Djokovič. Foto: TASR/AP

Djokovič sa za svoje odmietavé stanovisko k očkovaniu stal terčom kritiky aj vo svojej rodnej krajine.

Belehrad 21. apríla (TASR) – Srbský tenista Novak Djokovič opätovne potvrdil, že je proti povinnej vakcinácii hráčov za účelom možnosti cestovania. Líder svetového rebríčka ATP však zároveň pripustil, že sa napokon očkovať dá.

"Osobne som proti očkovaniu na koronavírus. Lenže ak sa pre tenistov stane povinným, budem sa musieť rozhodnúť, či ho podstúpim, alebo nie. Toto je môj súčasný postoj. Neviem, či sa zmení, ale rozhodne to ovplyvňuje moju kariéru," povedal v rozhovore pre agentúru AP.

Djokovič sa za svoje odmietavé stanovisko k očkovaniu stal terčom kritiky aj vo svojej rodnej krajine. Člen operačného tímu srbskej vlády epidemiológ Predrag Kom vyhlásil, že ako osobnosť s výrazným vplyvom na verejnosť mal Djokovič lepšie zvážiť svoje slová.

"Vyjadril som svoje názory, pretože mám na to právo. Zároveň som cítil zodpovednosť upozorniť na niektoré základné témy, ktoré sa týkajú tenisu. Nie som odborník, ale chcem mať možnosť rozhodnúť o tom, čo je lepšie pre moje telo," opätovne obhajoval svoje vyjadrenia Djokovič.