Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Tenis-Fed: Schmiedlovú porazila Vondroušová, prehrala 0:1

Na snímke slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová odvracia úder Češky Markéty Vondroušovej v úvodnej dvojhre priateľského stretnutia fedcupových tímov Slovensko - Česko v sobotu 4. júla 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Vondroušová od začiatku zápasu so Schmiedlovou naplno potvrdzovala úlohu favoritky.

Bratislava 4. júla (TASR) - Slovenské tenistky prehrávajú v priateľskom stretnutí fedcupových tímov s Českom 0:1. O prvý bod pre tím Petra Pálu sa na harde v bratislavskom NTC postarala Markéta Vondroušová, ktorá deklasovala slovenskú dvojku Annu Karolínu Schmiedlovú za 62 minút 6:1, 6:2. V druhom singli si zmerali sily Viktória Kužmová a Tereza Martincová.

Vondroušová od začiatku zápasu so Schmiedlovou naplno potvrdzovala úlohu favoritky. V prvom geme síce musela ísť cez zhodu, no podržala si servis, v ďalších minútach Slovenku dvakrát brejkla a náskok 4:0 pretavila v zisk prvého setu. Vlaňajšia finalistka Roland Garros sa na dvorci výborne pohybovala, loptičky umiestňovala presne do rohov dvorca a robila minimum nevynútených chýb.

Na Schmiedlovej bolo vidno, že jej oveľa viac sedí antuka, vo výmenách nedokázala Vondroušovú zatlačiť. V druhom dejstve sa Češka rýchlo ujala vedenia 3:0 a šancu na zisk prvého bodu pre české farby už z rúk nepustila. Za stavu 5:2 premenila pri podaní Schmiedlovej po víťaznom returne hneď prvý mečbal.

Schmiedlová bola po zápase sklamaná. "Tento duel netreba ani veľmi komentovať. Nehrala som dobre, nie som spokojná s predvedeným výkonom. Nechcem byť z toho veľmi smutná, lebo to bol iba priateľský zápas. Od začiatku som sa nevedela do toho dostať, nepodarilo sa mi ísť s Markétou do dlhších výmen. Trochu mi prekážali tiene na dvorci, ale podmienky boli pre obe rovnaké," priznala zverenka trénera Petra Hubera.

Vondroušová bola rada, že sa podarilo zorganizovať priateľský zápas. "Teší ma, že tu môžem vôbec byť, užívam si to. Odohrala som super zápas. Očakávala som, že to bude ťažšie. Bolo vidno, že Kajka neodohrala príliš veľa stretnutí. Ja sa po dlhej pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu cítim stále lepšie a lepšie, pomaly sa dostávam do tempa," pochvaľovala si svetová osemnástka.



priateľské stretnutie fedcupových tímov



Slovensko - Česko 0:1 po úvodnej dvojhre

Anna Karolína Schmiedlová - Markéta Vondroušová 1:6, 2:6

nasleduje Viktória Kužmová - Tereza Martincová