Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Tenis-Fed: Šramková prehrala s Watsonovou

Na snímke slovenská tenistka Rebecca Šramková v úvodnej dvojhre druhého hracieho dňa kvalifikačného duelu o postup na finálový turnaj Pohára federácie Slovensko - Veľká Británia proti Britke Heather Watsonovej 7. februára 2020 v Bratislave. Foto: FOTO TASR - Martin Baumannann

Britka ťažila z kvalitného prvého podania, hrala rýchlo a presne. Šramková robila vo výmenách priveľa nevynútených chýb, pri mnohých loptičkách bola neskoro.

Bratislava 8. februára (TASR) - Slovenské tenistky vedú v kvalifikačnom dueli o postup na finálový turnaj Pohára federácie nad Veľkou Britániou 2:1. O úvodný bod pre ostrovný tím sa na antuke v bratislavskom NTC zaslúžila britská jednotka Heather Watsonová po triumfe 6:0, 7:5 nad Rebeccou Šramkovou. Tá v prvom sobotňajšom singli nahradila zdravotne indisponovanú líderku slovenského družstva Viktóriu Kužmovú.

Watsonová mala proti Šramkovej raketový štart. Po dvoch rýchlych brejkoch si vybudovala náskok 4:0 a za 25 minút uštedrila Slovenke "kanára". Britka ťažila z kvalitného prvého podania, hrala rýchlo a presne. Šramková robila vo výmenách priveľa nevynútených chýb, pri mnohých loptičkách bola neskoro. V druhom dejstva Slovenka držala so súperkou krok, začal jej vychádzať obojručný bekhend po čiare. Za stavu 2:2 síce prišla o servis, no hneď vzápätí kontrovala rebrejkom a aj ďalší gem získala vo svoj prospech. Koncovka však patrila Watsonovej. Za stavu 5:5 Britka zobrala Šramkovej podanie a v ďalšom geme premenila hneď prvý mečbal.

"Ďakujem trénerovi, že som dostala túto príležitosť. Bohužiaľ na mňa dnes doľahla nervozita. Predsa len som nevedela, či budem hrať a asi potrebujem viac takýchto skúseností, aby som hrala uvoľnenejšie a ukázala, čo je vo mne. Súperka hrala oproti včerajšku naozaj solídne. Nerobila toľko chýb a výborne servovala. Neviem, či to je tým, že hráme doma, ale naozaj som bola dnes príliš nervózna,“ povedala na tlačovej konferencii Šramková, ktorá stále čaká na prvý domáci víťazný fedcupový zápas vo dvojhre.


Kvalifikačný duel o postup na finálový turnaj Pohára federácie:

SLOVENSKO - Veľká Británia 2:1

Anna Karolína Schmiedlová - Heather Watsonová 6:2, 6:3,

Viktória Kužmová - Hariett Dartová 6:7 (3), 6:3, 7:5

Rebecca Šramková - Watsonová 0:6, 5:7