Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Federer dúfa, že si ešte zahrá vo Wimbledone: Chýba mi to

Na snímke sprava švajčiarsky tenista Roger Federer a srbský tenista Novak Djokovič sa rozprávajú počas oslavy 100. výročia centrálneho kurtu počas grandslamového tenisového turnaja Wimbledon v Londýne 3. júla 2022. Foto: TASR/AP

Tento rok Federer vo Wimbledone neštartuje prvýkrát od roku 1999, návrat plánuje na septembrovom Laver Cupe.

Wimbledon 3. júla (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer dúfa, že sa ešte niekedy predstaví na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Dvadsaťnásobný grandslamový šampión je momentálne mimo súťažného diania pre zranenie kolena a na centrálnom kurte sa v nedeľu objavil v rámci programu k storočnici tohto turnaja.

"Dúfam, že sa sem raz vrátim. Chýba mi to," uviedol Federer pre AFP. Naposledy sa v súťažnom kolotoči predstavil práve na trávnatých kurtoch All England Clubu, kde vlani vypadol vo štvrťfinále dvojhry po prehre s Poliakom Hubertom Hurkaczom.

"Keď som odtiaľto odchádzal, vedel som, že mám pred sebou náročný rok," dodal 40-ročný Švajčiar, ktorý osem zo svojich 20 grandslamových titulov získal práve vo Wimbledone. Tento rok na ňom neštartuje prvýkrát od roku 1999, návrat plánuje na septembrovom Laver Cupe.