Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Jamrichová prehrala vo štvrťfinále turnaja v Trnave so Sin-jü W

Na snímke pätnásťročná slovenská tenistka Renáta Jamrichová čaká na podanie Sin Wang z Číny počas štvrťfinálového zápasu turnaja W60 EMPIRE Women's Indoor 2022 v Trnave v piatok 7. októbra 2022. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Hráčka Národného tenisového centra sa hneď pri svojom prvom štarte medzi ženami prebojovala medzi elitnú osmičku.

Trnava 7. októbra (TASR) - Talentovaná pätnásťročná slovenská tenistka Renáta Jamrichová neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji EMPIRE Women’s Indoor v Trnave. Najvyššie nasadenej Číňanke Sin-jü Wang podľahla 4:6, 3:6. Napriek piatkovej prehre bolo podujatie s dotáciou 60.000 USD pre ňu mimoriadne úspešné.

Hráčka Národného tenisového centra sa hneď pri svojom prvom štarte medzi ženami prebojovala medzi elitnú osmičku. Po dvoch víťazstvách v kvalifikácii vyradila v hlavnej súťaži dve krajanky Radku Zelníčkovú a Rebeccu Šramkovú. Jamrichová hodnotí vystúpenie v Trnave ako veľmi pozitívnu skúsenosť.

"Počas celého turnaja sa mi hralo veľmi dobre, veľmi kvalitne som servovala. Cítila som sa v Trnave fajn, tento povrch mi veľmi vyhovuje. Získala som prvých 15 bodov do rebríčka WTA a určite sa budem dostávať aj na ženské turnaje, čo je super, že nebudem musieť chodiť cez kvalifikácie. Stále som však v juniorskom rebríčku a už v nedeľu odchádzame na dva turnaje do Španielska," uviedla Jamrichová, ktorá je zlatá medailistka z tohtoročného Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYPF) v Banskej Bystrici.