Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Klein zdolal Martina a postúpil do 2. kola turnaja v Buenos Aires

Na archívnej snímke slovenský tenista Lukáš Klein. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Vlani ho zdolal v slovenskej sérii Peugeot Tennis Tour a v českej extralige.

Buenos Aires 2. marca (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Klein sa prvýkrát v kariére prebojoval do 2. kola dvojhry na turnaji ATP. V úvodnom kole antukového podujatia v Buenos Aires zdolal v pozícii kvalifikanta svojho krajana Andreja Martina 6:4, 6:3. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti najvyššie nasadenému domácemu Argentínčanovi Diegovi Sebastianovi Schwartzmanovi.

Kleinovi vyšiel úvod zápasu s Martinom a po rýchlom brejku si vybudoval náskok 4:1. Martin síce vyrovnal na 4:4, no koncovka setu patrila Kleinovi, ktorý v desiatom geme opäť prelomil podanie slovenskej singlovej dvojky. V druhom sete Klein odskočil Martinovi na 5:2 a aj tretí vzájomný zápas so slovenským daviscupovým reprezentantom dotiahol do úspešného konca. Vlani ho zdolal v slovenskej sérii Peugeot Tennis Tour i v českej extralige.

"Dnešný duel bol náročný, bolo cítiť nervozitu. Myslím si, že to nebol práve najkvalitnejší zápas, ale som rád, že sa mi ho podarilo zvládnuť a postúpiť do ďalšieho kola," uviedol Klein pre oficiálnu webovú stránku Slovenského tenisového zväzu na margo derby s Martinom. "Duel so Schwartzmanom sa budem snažiť brať ako ďalší zápas a predviesť dobrý výkon."

Dvojhra - 1. kolo:

Lukáš KLEIN (SR) - Andrej MARTIN (SR) 6:4, 6:3
Gianluca Mager (Tal.) - Salvatore Caruso (Tal.) 7:6 (5), 6:4
Sumit Nagal (India) - Joao Sousa (Portug.) 6:2, 6:0
Jaume Munar (Šp.) - Facundo Diaz Acosta (Arg.) 7:6 (5), 6:3
Francisco Cerundolo (Arg.) - Federico Coria (Arg.) 6:4, 7:5
Albert Ramos-Vinolas (Šp.-5) - Holger Vitus Nodskov Rune (Dán.) 2:6, 6:4, 6:3