Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kližan stratil iba gem a je vo štvrťfinále na challengri Poprad-Tatry

Slovenský tenista Martin Kližan Foto: TASR/AP

Slovenská mužská tenisová jednotka nastúpi vo štvrťfinále proti Čechovi Adamovi Pavláskovi.

Poprad 15. júna (TASR) - Slovenský tenista Jozef Kovalík sa prebojoval už do štvrťfinále dvojhry na antukovom challengeri Poprad-Tatry. V druhom kole si ako nasadená sedmička poradil s Egypťanom Mohamedom Safwatom 6:3, 7:6 (3). V dueli o postup do semifinále nastúpi proti druhému nasadenému Argentínčanovi Horaciovi Zeballosovi. Medzi elitnou osmičkou nebude chýbať ani štvrtý nasadený Andrej Martin, ktorý zdolal Rakúšana Dennisa Novaka 6:2, 7:5.

Kovalík po triumfe nad Safwartom nebol úplne spokojný s predvedeným výkonom. "Bolo to už konštantnejšie a lepšie z mojej strany ako v 1. kole. Ešte to však herne nebolo ono. Som rád, že som to zvládol, lebo v druhom sete som poľavil a súper vyrovnal hru. Dôležitá bola koncovka, ktorá mi vyšla. Očakával som, že Egypťan bude hrať antukovú hru – tlačiť s forhendu, dobre sa brániť, čiže veľmi ma neprekvapil. V koncovke rozhodla trpezlivosť, zamakal som a zvíťazil som," povedal Kovalík pre oficiálnu stránku turnaja.

Martin vyhral prvý set už za 22 minút. "Už po prvom zápase som sa poučil, že to treba hrať viac topspinom. Treba ísť na istotu a nie do risku, lebo je to tu rýchle a lieta to. Aj mi to v úvode vychádzalo, súper viac riskoval a robil viac chýb. Možno mal zo mňa i rešpekt. Asi preto bol ten prvý set taký ľahší. Druhý set som začal tiež podobne, viedol som 3:0, ale potom som urobil pár hlúpych chýb. Pustil som ho do zápasu. Chytil sa bolo, to vyrovnané. No som rád, že som to ukončil nakoniec v dvoch setoch. V druhom sete som zneistel, spomalil som hru, mal čas dostať sa do rytmu i hernej istoty. V prvom sete som ho držal v defenzíve," hodnotil Martin svoj výkon pre www.tenista.sk.

Vo štvrťfinále ho čaká Belgičan Kimmer Coppejans, nad ktorým už zvíťazil vlani v talianskom Todi 7:5, 6:1. "Bol to veľmi kvalitný zápas, on je solídny súper. Nekazí, má úderovú istotu. Teším sa na ten zápas, s takýmito súpermi hrám väčšinou pekný, dobrý tenis. O to viac si to potom na kurte užijem," dodal.

Norbert Gombos v osemfinále neuspel, keď prehral s Rakúšanom Geraldom Melzerom dvakrát 4:6. "Dnes som si vôbec nepomohol servisom, a to bolo kľúčové. Výborne som začal, viedol som 2:0 a namiesto 3:0 som v ďalšom geme urobil tri dvojchyby. Nemám sebavedomie, po zranení mi chýba zápasový rytmus. Ťažko sa mi vyhráva. Musím sa však dať dokopy a čo najviac hrať," povedal.

Martin Kližan postúpil do štvrťfinále takmer dokonalým spôsobom. V súboji so Španielom Oriolom Rocom-Batallom 6:1 a 6:0 a vo štvrťfinále nastúpi proti Čechovi Adamovi Pavláskovi. "Dnes to bolo z mojej strany oveľa lepšie, celkom slušná hra. V prvom rade som rád, že som dohral bez bolesti. Po včerajšku som to trošku cítil, veď som hral dve hodiny a noha ešte nie je na takú záťaž stopercentne pripravená. Aj preto neustále regenerujem, aby to bolo všetko v poriadku. Rozhodne sa cítim lepšie, než po Roland Garros, čo je potešiteľné. Postupnými krokmi sa dostávam do poriadku, takže mám z toho radosť. Zároveň sa chcem poďakovať tým divákom, čo prišli do hľadiska napriek futbalovému zápasu na ME a fandili nám. Ešte raz veľká vďaka a verím, že prídete aj zajtra," TASR sprostredkoval jeho slová mediálny manažér Jozef Korbel.

dvojhra - 2. kolo:

Andrej MARTIN (4-SR) - Dennis Novak (Rak.) 6:2, 7:5
Jozef KOVALÍK (7-SR) - Mohamet Safwat (Eg.) 6:3, 7:6 (3)
Gerald Melzer (6-Rak.) - Norbert Gombos (SR) 6:4, 6:4
Martin KILŽAN (1-SR) - Oriol Roca-Batalla (Šp.) 6:1, 6:0