Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Sinner zdolal Hurkacza: Hral som a budem hrať pre Mattea

Poľský tenista Hubert Hurkacz odvracia lotpičku počas zápasu červenej skupiny proti Talianovi Jannikovi Sinnerovi na turnaji majstrov v Turíne 16. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Po odstúpení 25-ročného Taliana si Rus Daniil Medvedev definitívne zaistil postup do semifinále ako víťaz skupiny.

Turín 16. novembra (TASR) - Taliansky tenista Jannik Sinner zvíťazil vo svojom prvom zápase na turnaji majstrov v Turíne. Náhradník za zraneného krajana Mattea Berrettiniho, ktorý v utorok odstúpil z turnaja pre zranenie, zdolal v červenej skupine Poliaka Huberta Hurkacza 6:2 a 6:2.

Berrettini skrečoval nedeľný zápas proti Alexandrovi Zverevovi pre zranenie svalu a na podujatí nemohol pokračovať. Sinner si po triumfe udržal šancu na postup, dvadsaťročný tenista sa môže kvalifikovať do semifinále spolu s istým postupujúcim Daniilom Medvedevom, na živenie šance na postup však musí Rusa zdolať vo štvrtkovom vzájomnom zápase. Hurkacz je už z hry o postup von, čaká ho ešte jeden zápas proti Alexandrovi Zverevovi. "Je mi ľúto, že Matteo nemohol pokračovať, prajem mu len to najlepšie. Hral som dnes pre neho a budem hrať pre neho celý turnaj. Dal som do toho všetko a je skvelé, že tu môžem byť. Cítil som sa výborne," povedal Sinner pre Eurosport.

tabuľka:


1. Medvedev 2 2 0 4:2 2
2. Sinner 1 1 0 2:0 1
3. Zverev 2 1 1 2:2 1
4. Hurkacz 2 0 2 1:4 0
5. Berrettini 1 0 1 0:1 0


Medvedev zvíťazil v utorok aj vo svojom druhom dueli na turnaji. Obhajca titulu ako nasadená dvojka zdolal v červenej skupine práve trojku "pavúka" Nemca Zvereva 6:3, 6:7 (3) a 7:6 (6).

Obhajca začal výborne, Zverev stratil hneď svoj prvý servis a 25-ročný Rus získal prvý set v pomere 6:3. Ďalšie dva sety boli vyrovnané, druhý získal v tajbrejku Zverev, ale v treťom už mal viac síl jeho súper. "Alex skvele podával, bolo to veľmi vyrovnané. Rovnako bol vyrovnaný aj tretí set, ktorý som však našťastie v tajbrejku zvládol," povedal víťaz.

turnaj majstrov v Turíne:


červená skupina

Jannik Sinner (Tal.-9) - Hubert Hurkacz (Poľ.-7) 6:2, 6:2,

Daniil Medvedev (Rus.-2) - Alexander Zverev (Nem.-3) 6:3, 6:7 (3), 7:6 (6)