Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Djokovič zdolal na turnaji majstrov Rubľova a postúpil do semifinále

Srbský tenista Novak Djokovič, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Správu rozširujeme o ďalšie informácie.

Turín 17. novembra (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal po Rusovi Daniilovi Medvedevovi druhým semifinalistom turnaja majstrov v Turíne. V stredajšom dueli zdolal ako nasadená jednotka päťku "pavúka" Rusa Andreja Rubľova hladko 6:3, 6:2 a vyhral zelenú skupinu. Vo večernom zápase nastúpili proti sebe Nór Casper Ruud a Brit Cameron Norrie, ktorý nahradil zraneného Gréka Stefanosa Tsitsipasa.

Djokovič hneď v úvodnom geme stratil svoje podanie, bleskovo však odpovedal rebrejkom. Za stavu 4:3 opäť zobral Rubľovovi servis a prvý set sa stal jeho korisťou. Srb sa postupne dostal do správneho tempa, začalo mu fungovať prvé podanie. V druhom dejstve za stavu 1:1 a 40:40 predviedol pri dlhej výmene skvelú defenzívu. Dostal sa k ďalšiemu brejkbalu, ktorý premenil a zápas už s prehľadom dotiahol do úspešného konca.

"Bolo mi jasné, že budem musieť hrať výborne. Začiatok mi nevyšiel podľa predstáv, stratil som servis. Rozbiehal som sa pomalšie, no pomohli mi nové loptičky. Našiel som dobrý rytmus a v správnej chvíli som dokázal zahrať správne údery. Dôležité bolo, že vďaka úspešnému obhodeniu som súpera brejkol na 5:3. V druhom sete som dobre podával, to bolo kľúčové," uviedol Srb v prvom pozápasovom rozhovore.


turnaj majstrov v Turíne:
zelená skupina:

Casper Ruud (Nór.-8) - Cameron Norrie (V. Brit.) 1:6, 6:3, 6:4,
Novak Djokovič (Srb.-1) - Andrej Rubľov (Rus.-5) 6:3, 6:2