Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Medvedev po úspešnom vstupe: Bolo ťažké Hurkacza brejknúť

Ruský tenista Daniil Medvedev úspešne vykročil za obhajobou titulu na turnaji majstrov. Ako nasadená dvojka zdolal v červenej skupine sedmičku "pavúka" Poliaka Huberta Hurkacza za dve hodiny 6:7 (5), 6:3, 6:4 v nedeľu 14. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Ako nasadená dvojka zdolal v červenej skupine sedmičku pavúka Poliaka Huberta Hurkacza za dve hodiny 6:7 (5), 6:3, 6:4.

Turín 14. novembra (TASR) - Ruský tenista Daniil Medvedev úspešne vykročil za obhajobou titulu na turnaji majstrov. Ako nasadená dvojka zdolal v červenej skupine sedmičku "pavúka" Poliaka Huberta Hurkacza za dve hodiny 6:7 (5), 6:3, 6:4. Vo večernom dueli nastúpili v Turíne proti sebe olympijský šampión Nemec Alexander Zverev a domáci Talian Matteo Berrettini.

V prvom sete si Medvedev i Hurkacz suverénne držali podanie a tak na rad prišiel tajbrejk. V ňom mal navrch Poliak, ktorý si vybudoval náskok 6:2 a napokon premenil štvrtý setbal. Debutant na Masters sa na dvorci výborne pohyboval, v dôležitých momentoch si dokázal pomôcť kvalitným servisom.

Medvedev sa však po neúspešnom tajbrejku rýchlo otriasol, v druhom sete odskočil Hurkaczovi na 3:0 a vynútil si rozhodujúce dejstvo. Rus bol v laufe, hneď na začiatku tretieho setu opäť zobral Poliakovi servis a zápas už dotiahol do víťazného konca. Medvedev mal vysokú percentuálnu úspešnosť prvého podania a robil minimum nevynútených chýb.

"Bolo ťažké Hurkacza brejknúť. Povrch v Turíne je totiž veľmi rýchly. Chvíľu trvalo, kým som sa dostal k svojej hre, no postupne som sa na kurte cítil lepšie a lepšie. Snažím sa hrať uvoľnene, nebyť pod veľkým tlakom a užívať si na tomto turnaji každú minútu. Nemyslím príliš na to, že som v úlohe obhajcu titulu," citoval slová Medvedeva taliansky denník La Gazzetta dello Sport.

Turnaj majstrov v Turíne:


červená skupina

Daniil Medvedev (Rus.-2) - Hubert Hurkacz (Poľ.-7) 6:7 (5), 6:3, 6:4