Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Privatbanka Open: Postup Gombosa, Molčan bojoval o postup ako lev

Na snímke slovenský tenista Alex Molčan počas prvého hracieho dňa turnaja Privatbanka Open 2020. Foto: TASR - Pavol Zachar

V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu proti víťazovi súboja medzi turnajovou jednotkou Andrejom Martinom a Lukášom Pokorným.

Bratislava 10. júla (TASR) - Slovenský tenista Alex Molčan sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na turnaji Privatbanka Open. Vo štvrťfinále zvíťazil ako nasadená štvorka nad Tomášom Líškom po trojsetovej bitke 6:0, 4:6, 7:5. V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu proti víťazovi súboja medzi turnajovou jednotkou Andrejom Martinom a Lukášom Pokorným.

"Odohral som veľmi ťažký zápas, bolo to o pár loptičkách. Za stavu 5:5 v treťom sete mal Tomáš dva brejkbaly. Keby jeden z nich premenil, mohlo sa to vyvíjať úplne ináč. V dvanástom geme sa trochu zľakol, bol v takej psychickej nepohode, čo som využil a vypracoval som si náskok 40:0. Pri mojom treťom mečbale asi vedel, že chcem zahrať podobný úder ako vo víkendovom priateľskom stretnutí proti Česku. Snažil sa dať lepší servis a zahral to do siete," uviedol pre TASR finalista Bratislava Open - úvodného podujatia Peugeot Tennis Tour 2020.

Suverénne postúpil medzi elitné kvarteto Norbert Gombos. V pozícii turnajovej dvojky deklasoval Krištofa Minárika 6:0, 6:1. V semifinále ho čaká víťaz piaty nasadený Lukáš Klein. "Začal som veľmi dobre, hneď na začiatku som viedol 3:0. Človeku sa potom hrá ľahšie, je taký uvoľnenejší. Diktoval som tempo, veľmi dobre som hral aj v medzihre a vychádzali mi i returny. Krištofovi príliš nefungovalo prvé podanie, väčšinou musel ísť cez druhý servis. Proti Lukášovi to bude veľmi náročné. Je vo výbornej forme, pokúsim sa mu odplatiť prehru z Bratislava Open," povedal Gombos, ktorý v areáli Slávie STU pozná každý centimeter.

Potešilo by ho, keby sa domácej pôde získal titul. "Prvýkrát počas mojej profesionálnej kariéry hrám turnaj na Slávii. Dúfam, že tu uhrám čo najlepší výsledok. Cítim sa v tomto areáli veľmi dobre. Mám tu veľa známych a kamarátov, so Sláviou STU som vyhral štyrikrát za sebou extraligu. Je tu super partia," zdôraznil druhý najlepší slovenský singlista.

muži - dvojhra - štvrťfinále:



Lukáš Klein (SR-5) - Filip Horanský (SR-3) 6:4, 3:1 - skreč, Norbert Gombos (SR-2) - Krištof Minárik (SR-7) 6:0, 6:1, Alex Molčan (SR-4) - Tomáš Líška (SR-6) 6:0, 4:6, 7:5