Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Sobolenková nestačila na WTA Tour na Badosovú

Španielska tenistka Paula Badosová počas zápasu skupiny Chichén Itzá proti Bieloruske Arine Sobolenkovej na MS WTA Tour v mexickej Guadalajare 11. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Musela som zmeniť štýl hry, nečakať na chyby súperky, ale snažiť sa hrať aktívnejšie. A to som urobila, uviedla Badosová pre oficiálny web WTA Tour.

Guadalajara 12. novembra (TASR) - Grécka tenistka Maria Sakkariová vstúpila úspešne do koncoročného turnaja MS WTA Tour v mexickej Guadalajare. Štvrtá nasadená hráčka si v skupine Chichén Itzá poradila s Poľkou Igou Swiatekovou 6:2 a 6:4.

Nedarilo sa nasadenej jednotke Arine Sobolenkovej, Bieloruska prehrala v tej istej skupine so siedmou nasadenou Španielkou Paulou Badosovou 4:6, 0:6. Víťazka z Indian Wells v prvom sete prehrávala 2:4, potom však získala 10 gemov v rade a v druhom sete uštedrila súperke kanára. Badosová potvrdila skvelú formu, keď vyhrala už siedmy zápas za sebou.

"V úvode som nebola spokojná s mojím servisom. Za stavu 2:4 v prvom sete som si povedala, že sa musím dostať na úroveň súperky, to znamená byť agresívna, pretože ona hrala veľmi agresívne. Chcela som sa jej v tomto vyrovnať. Musela som zmeniť štýl hry, nečakať na chyby súperky, ale snažiť sa hrať aktívnejšie. A to som urobila," uviedla Badosová pre oficiálny web WTA Tour.



MS WTA Tour v Guadalajare


skupina Chichén Itzá:

Maria Sakkariová (Gréc.-4) - Iga Swiateková (Poľ.-5) 6:2, 6:4,
Paula Badosová (Šp.-7) - Arina Sobolenková (Biel.-1) 6:4, 6:0