Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Murray verí, že sa opäť dostane na najvyššiu úroveň

Britský tenista Andy Murray, archívne foto. Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročný bývalý líder svetového rebríčka nehral od novembrového finálového turnaja Davisovho pohára.

Londýn 25. júna (TASR) – Britský tenista Andy Murray je presvedčený, že stále môže hrať na najvyššej úrovni napriek tomu, že ho limitovali zdravotné problémy. Dvojnásobný wimbledonský šampión v stredu neuspel v prvom stretnutí po siedmich mesiacoch, keď prehral na charitatívnom podujatí "Bitka Britov" s krajanom Kyleom Edmundom 7:6 (2), 6:7 (5), 5:10.

Tridsaťtriročný bývalý líder svetového rebríčka nehral od novembrového finálového turnaja Davisovho pohára. Pre problémy s kosťou po vlaňajšej druhej operácii bedrového kĺbu vynechal grandslamové Australian Open a plánoval návrat na marcovom turnaji v Miami. Ten však ako jeden z prvých padol za obeť pandémii koronavírusu.

„Aby som bol úprimný, nešlo mi o výsledok. Dúfam, že po takejto záťaži bude bedro OK. A že sa zotavím. Viem, že moje výkony môžu ísť len hore. Teda za predpokladu, že budem v neustálom tréningu. Bedro vydržalo, trochu ma pobolievajú slabiny. Ale počas zápasu som sa cítil dobre. Moja priorita je jasná, chcem byť úplne fit na grandslamy. Dúfam, že bude viac šancí zahrať si vo Washingtone a potom v New Yorku, kam presunuli turnaj zo Cincinnati," citovala víťaza US Open z roku 2012 agentúra AFP.