Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Nadal sa po dvoch mesiacoch vyjadril k Adria Tour

Nemecký tenista Alexander Zverev odvracia loptičku Srbovi Novakovi Djokovičovi v zápase dvojhry počas charitatívneho turnaja Adria Tour v Belehrade 14. júna 2020. Foto: TASR/AP

Pozitívne testy na koronavírus mali Bulhar Grigor Dimitrov, Chorvát Borna Čorič a napokon aj Djokovič.

Madrid 7. augusta (TASR) – Španielsky tenista Rafael Nadal sa po dvoch mesiacoch vyjadril k júnovému exhibičnému turnaju Adria Tour, ktorý usporiadal Srb Novak Djokovič. Podujatie, ktoré sa konalo 13. a 14. júna v Belehrade a 20. a 21. júna v Zadare, sa stalo ohniskom koronavírusovej infekcie.

Verejnosť kritizovala podmienky, za akých sa súťaž konala. Tenisti nerešpektovali sociálny odstup a v hľadisku boli diváci. Pozitívne testy na koronavírus mali Bulhar Grigor Dimitrov, Chorvát Borna Čorič a napokon aj Djokovič.

„Myslím si, že väčšina hráčov chce robiť to najlepšie pre ľudí a celkovo pre celý svet. Pri organizovaní Adria Tour sa samozrejme vyskytli chyby, ale robiť ich je prirodzené. Najmä vtedy, keď čelíte úplne novej, jedinečnej situácii. Naozaj dúfam, že sa ľudia poučia zo situácie, ktorá sa stala na turnaji a my všetci sa budeme správať čo najzodpovednejšie," citoval Nadala portál tennis365.com.