Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Organizátor Wimbledonu venoval na charitu približne 1,5 milióna USD

Jeden z hlavných vstupov na trávnaté dvorce All England Clubu v Londýne v stredu 1. apríla 2020. V pozadí je socha jedného z víaťazov Wimbledonu, Brita Freda Perryho. Grandslamový turnaj tenistov vo Wimbledone sa v tomto roku neuskutoční. Organizátori ho dnes zrušili pre pandémiu nového koronavírusu. Najstarší a najslávnejší turnaj na svete sa od svojho vzniku v roku 1877 nehral iba počas dvoch svetových vojen, naposledy v roku 1945. Foto: TASR/AP

Najprestížnejší turnaj na trávnatom povrchu sa v roku 2020 neuskutoční premiérovo od čias II. svetovej vojny.

Londýn 12. mája (TASR) - Tenisový All England Club venoval záchranným zdravotným zložkám a charitatívnym organizáciám, ktoré bojujú s pandémiou koronavírusu, približne 1,5 milióna dolárov. Organizátori grandslamového Wimbledonu tiež zverejnili informácie, že sa chystajú prispieť aj do fondu na podporu hráčov, ktorých príjem sa výrazne znížil pre zrušenie všetkých turnajov.

"Wimbledon má zodpovednosť a kapacity, aby slúžil ako sila dobra," povedal riaditeľ All England Clubu Ian Hewitt pre agentúru AP. Najprestížnejší turnaj na trávnatom povrchu sa v roku 2020 neuskutoční premiérovo od čias II. svetovej vojny.