Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Švajčiarske tenistky druhými finalistkami, nad Austráliou vedú 2:0

Švajčiarska tenistka Jil Belen Teichmannová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

O úvodný bod pre Helvétky sa v pražskej 02 aréne postarala Jill Teichmannová.

Praha 5. novembra (TASR) - Švajčiarky budú v sobotu súperkami hráčok Ruskej tenisovej federácie (RTF) vo finále Pohára Billie-Jean Kingovej. V druhom semifinále vedú v Prahe nad Austráliou 2:0. Rozhodujúci bod získala Belinda Benčičová po triumfe 6:3, 6:2 nad Annou Tomljanovičovou. Helvétky si zahrajú o cennú trofej druhýkrát, v roku 1998 prehrali vo finále so Španielskom 2:3.

O úvodný bod pre Švajčiarsko sa v pražskej 02 aréne postarala Jill Teichmannová, ktorá po výbornom výkone deklasovala Storm Sandersovú 6:0, 6:3. Začala ako z partesu, skvele podávala a dominovala aj v dlhších výmenách. V prvom sete uštedrila Austrálčanke "kanára" a v úvode druhého si po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:0. Sandersová v ďalších minútach ožila, vďaka zlepšenej hre vyrovnala na 3:3, no viac jej disponovaná súperka nedovolila. V deviatom geme premenila Teichmannová pri vlastnom servise hneď prvý mečbal, keď predtým otočila z 15:40.

Benčičová proti Tomljanovičovej potvrdila, že na finálovom turnaji má výbornú formu. Švajčiarka so slovenskými koreňmi hneď v druhom geme zobrala súperke servis a po potvrdení brejku išla do vedenia 3:0. Tomljanovičová síce následne znížila na 2:3, no záver setu patril Benčičovej. Olympijská šampiónka mala vysokú percentuálnu úspešnosť prvého podania, darilo sa jej aj na returne Na začiatku druhého dejstva po rýchlom brejku odskočila Tomljanovičovej na 2:0 a zápas už s prehľadom dotiahla do úspešného konca.

Finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej


semifinále:

Austrália - Švajčiarsko 0:1 po úvodnej dvojhre

Storm Sandersová - Jill Teichmannová 0:6, 3:6
Alja Tomljanovičová - Belinda Benčičová 3:6, 2:6