Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Plíšková víťazkou turnaja WTA v Tokiu, získala druhý tohtoročný titul

Česká tenistka Karolína Plíšková. Foto: TASR/AP

V nedeľňajšom finále zdolala Japonku Osakovú v dvoch setoch.

Tokio 23. septembra (TASR) - Česká tenistka Karolína Plíšková sa stala víťazkou turnaja WTA v Tokiu. V nedeľňajšom finále dvojhry zdolala v pozícii turnajovej štvorky tretiu nasadenú Japonku Naomi Osakovú za 64 minút 6:4, 6:4.

Plíšková oslavuje zisk druhého tohtoročného titulu, po triumfe na antuke v Stuttgarte pridala aj úspech na tvrdom povrchu. V Tokiu nadviazala na krajanku Petru Kvitovú, ktorá v japonskej metropole nenašla premožiteľku pred piatimi rokmi. Plíšková vybojovala už svoj jedenásty singlový titul v kariére na okruhu WTA.

Česká tenistka musela na ceste do finále zakaždým otáčať nepriaznivý vývoj skóre, vo štvrťfinále dokonca zažehnala dva mečbaly. Vo finálovom súboji proti víťazke tohtoročného US Open Osakovej sa však mohla oprieť o skvelý servis a nedovolila Japonke ovládnuť jej domáce podujatie. Pri svojom podaní stratila iba 12 loptičiek, súperke nepovolila ani jeden brejkbal, pričom sama udrela dvakrát. Zápas ukončila dvoma esami. "Užila som si tu celý týždeň kopec zábavy. Tento úspech je dobrý predpoklad do ďalších turnajov," uviedla Plíšková v prvom interview priamo na kurte.

Dvojhra - finále:

Karolína Plíšková (4-ČR) - Naomi Osaková (3-Jap.) 6:4, 6:4