Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Molčan postúpil suverénne do štvrťfinále na Privatbanka Open

Na snímke slovenský tenista Alex Molčan počas prvého hracieho dňa turnaja Privatbanka Open 2020, ktorý je druhým podujatím zo série Peugeot Tennis Tour 2020 by Fortuna, 9. júla 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Slovenský tenista Lukáš Pokorný sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry.

Bratislava 9. júla (TASR) – Slovenský tenista Lukáš Klein sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na turnaji Privatbanka Open. V úvodnom kole na antuke Slávie STU Bratislava zvíťazil ako piaty nasadený nad Matejom Gálikom 6:3, 6:2.

"Nebol to ani zďaleka taký jednoznačný zápas, ako ukazuje konečný výsledok. Prvý set určite nebol jednoduchý, ťahali sme sa o každú loptičku. Matej sa rozohral, hral nepríjemné liftované údery. Zlomový bol gem za stavu 4:3, v ktorom som mu zobral podanie," uviedol Klein.

V júni triumfoval na turnaji Bratislava Open, úvodnom podujatí série Peugeot Tennis Tour 2020. Na ďalší titul zatiaľ nemyslí. "Samozrejme, že by som chcel vyhrať, no mojím hlavným cieľom je podávať dobré výkony a zapojiť do mojej hry veci, ktoré trénujem," dodal zverenec českého trénera Tomáša Krupu.

Lukáš Pokorný si poradil s ôsmym nasadeným krajanom Jánosom Feketem 7:6 (6), 6:4. Jeho ďalším súperom bude v piatok víťaz duelu medzi prvým nasadeným Andrejom Martinom a talentovaným juniorom Petrom Benjamínom Privarom.

Muži - dvojhra - 1. kolo:



Andrej Martin (SR-1) - Peter Benjamín Privara (SR) 6:2, 6:3, Norbert Gombos (SR-2) - Miloš Karol (SR) 6:1, 6:2, Filip Horanský (SR-3) - Michal Novanský (SR) 6:2, 6:2, Krištof Minárik (SR-7) - Peter Naď (SR) 6:2, 7:6 (1), Alex Molčan (4-SR) - Lukáš Palovič (SR) 6:2, 6:0, Lukáš Klein (SR-5) - Matej Gálik (SR) 6:3, 6:2, Tomáš Líška (SR-6) - Martin Dobrý (SR) 6:2, 6:0, Lukáš Pokorný (SR) - János Fekete (SR-8) 7:6 (6), 6:4