Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Polášek s Oswaldom víťazmi štvorhry na turnaji ATP v Kitzbüheli

Filip Polášek, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Slovenský daviscupový reprezentant, ktorý sa iba vlani vrátil do turnajového kolotoča po päťročnej prestávke, sa v tejto sezóne dostal do skvelej formy.

Kitzbühel 3. augusta (TASR) - Slovenský tenista Filip Polášek s Rakúšanom Philippom Oswaldom sa stali víťazmi štvorhry na antukovom turnaji ATP v Kitzbüheli. V sobotňajšom finále zdolali štvrtý nasadený belgický pár Sander Gille, Joran Vliegen 6:4, 6:4 a odplatili mu minulotýždňovú prehru z duelu o trofej v Gstaade. Polášek získal dvanásty deblový titul na okruhu ATP, prvý od apríla 2013, keď triumfoval v marockej Casablance.

"Bol to výborný zápas, z našej strany takmer až bezchybný. Možno na jednu, dve chyby, keď sme mohli rozhodnúť brejkom skôr v druhom sete. Som rád za predvedený výkon, teší ma zisk titulu a úspešne zvládnuté finále. Nerátam to dokopy, skôr to beriem ako dve samostatné kariéry. Beriem to ako prvý titul a je to super, každý je niečím jedinečný, ale tento prišiel po dlhej dobe a je prvý v úlohe otca," povedal 34-ročný Polášek pre TASR.

Slovenský daviscupový reprezentant, ktorý sa iba vlani vrátil do turnajového kolotoča po päťročnej prestávke, sa v tejto sezóne dostal do skvelej formy. Vo Wimbledone postúpili spoločne s Chorvátom Ivanom Dodigom až do semifinále, v Antalyi si zahrali vo finále. Vďaka zisku cennej trofeje v rakúskom Kitzbüheli sa Polášek v onlajn vydaní svetového deblového rebríčka posunul už na 38. miesto. Najbližšie naňho čaká zámorská šnúra: "V nedeľu odlietam na turnaj do Montrealu, potom Cincinnati. Pre mňa je dôležité zostať zdravý a predvádzať každý deň dobrý tenis. Keď sa mi to bude dariť, verím, že výsledky budú dobré aj v nasledujúcich týždňoch. Necháme sa prekvapiť, čo z toho vypadne."

Štvorhra - finále:

Philipp Oswald, Filip POLÁŠEK (2-Rak./SR) - Sander Gille, Joran Vliegen (4-Belg.) 6:4, 6:4