Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Martin mieri na challengeri Poprad-Tatry do semifinále. Ďalej i Kližan

Andrej Martin Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský tenista Andrej Martin priznal, že víťazstvo nad Coppejansom bolo vydreté.

Poprad 16. júna (TASR) - Slovenský tenista Andrej Martin sa prebojoval už do semifinále dvojhry na antukovom challengeri Poprad-Tatry. Vo štvrťfinále ako nasadená štvorka zdolal Belgičana Kimmera Coppejansa 5:7, 6:3, 7:5. V rozhodujúcom sete odvrátil tri mečbaly.

V dueli o postup do finále nastúpi proti druhému nasadenému Argentínčanovi Horaciovi Zeballosovi, ktorý vyradil ďalšieho Slováka Jozefa Kovalík 7:6 (4), 7:6 (2). Kovalík podľahol Zeballosvi už po tretí raz v kariére, keď predtým naňho nestačil v Marburgu 2014 na antuke a v Bratislave v roku 2011 na harde.



Martin priznal, že víťazstvo nad Coppejansom bolo vydreté. "Viac ako som sa natrápil dnes, sa natrápiť nedalo. Bol to veľmi emotívny zápas, strašne dlhý zápas, odohralo sa v ňom veľmi veľa vecí. Zo začiatku som hral katastrofálne, bol som zo seba zúfalý. V druhom sete som vymenil rakety a postupne som začal cítiť úderovú istotu. V treťom sete mi praskol výplet, znova som sa trochu trápil. Zápas už bol skoro prehratý, no zahral som veľmi dobre pri mečbaloch súpera. Na konci to bol veľmi pekný a kvalitný tenis,“ povedal Martin pre oficiálnu stránku turnaja.

K postupu mu pomohlo aj zvýšené sebavedomie v poslednom období, veď len nedávno bol v 3. kole grandslamového Roland Garros. "Môže to byť tým. Keď sa dostanem do úderov, cítim, že môžem zdolať každého. U mňa je to o tom, aby som sa nastavil, dostal sa do dobrého rytmu. Potom dominujem na kurte a hrá sa mi oveľa jednoduchšie,“ dodal Martin.



Kližan označil duel s Pavláskom za náročný. "Pavlásek bol rozohratý z minulého týždňa, vyhral turnaj. Teraz postúpil do štvrťfinále, uňho niet pochýb o kvalitnom tenise. Ja som hral dobre, mne sa to páčilo, haproval mi trochu servis. Bolo to divné, aj jemu sa zle podávalo. Som spokojný s returnom, a najmä s tým, že noha drží. Dokonca je to ešte lepšie ako včera. V tomto to bolo úplne na jednotku,“ uviedol Kližan.

dvojhra - štvrťfinále:

Martin KLIŽAN (1-SR) - Adam Pavlásek (5-ČR) 6:3, 0:6, 6:4
Andrej MARTIN (4-SR) - Kimmer Coppejans (Bel.) 5:7, 6:3, 7:5
Horacio Zeballos (2-Arg.) - Jozef KOVALÍK (7-SR) 7:6 (4), 7:6 (2)
Gerald Melzer (6-Rak.) - Ruben Ramirez Hidalgo (Šp.) 6:2, 6:2