Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Kingovej sa nepáči prístup k ženám: Musia hrať v hlavnom čase

Americká tenisová legenda Billie Jean Kingová pózuje so svojou trofejou počas slávnostného ceremoniálu pri príležitosti 50. výročia jej víťazstva na Roland Garros na tenisovom turnaji French Open na štadióne Roland Garros vo Francúzsku vo štvrtok 2. júna 2022. Foto: TASR/AP

Chcete predsa dať rovnaké možnosti obom pohlaviam, uviedla niekdajšia úspešná americká tenistka Billie Jean Kingová.

Paríž 4. júna (TASR) - Niekdajšia úspešná americká tenistka Billie Jean Kingová kritizovala rozpis grandslamového turnaja Roland Garros. Organizátori sa podľa nej správajú k ženám ako k občanom druhej kategórie.

Z desiatich večerných stretnutí na tohtoročnom podujatí hrali deväť muži. "Ženy musia hrať v hlavnom čase a vy musíte prísť na to, ako to spraviť. Chcete predsa dať rovnaké možnosti obom pohlaviam," uviedla Kingová pre agentúru AFP. Reagovala na vyjadrenie riaditeľky turnaja Amelie Mauresmovej, ktorá v spojitosti s kritikou nočných duelov zo strany Rafaela Nadala a Novaka Djokoviča uviedla, že mužské zápasy sú atraktívnejšie.

"Keď budeme k ženám naďalej pristupovať ako k občanom druhej kategórie, tak nimi aj ostanú. Chcete, aby sa všetci cítili dôležití, a preto by mali ženy hrať viac zápasov v sledovanejšom čase," dodala víťazka Roland Garros z roku 1972. Nesúhlasí ani s grandslamovým pravidlom troch víťazných setov, ktoré sa uplatňuje len v mužskom tenise. To podľa nej znevýhodňuje starších hráčov.