Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Organizátori Roland Garros povolia denne vstup až 20.000 divákom

Na archívnej snímke z 5. februára 2020 je hlavný kurt Phillippa Chatriera, nad ktorým montujú zaťahovaciu strechu v tenisovom areáli Rolanda Garrosa v Paríži 5. februára 2020. Grandslamový tenisový turnaj Roland Garros preložili z pôvodného termínu na prelom septembra a októbra 2020. Dôvod je hrozba nového koronavírusu. Ako v utorok informovala Francúzska tenisová federácia, prestížne podujatie malo odštartovať 24. mája, po novom sa odohrá v dňoch 20. septembra až 4. októbra. Foto: TASR/AP

Francúzska tenisová federácia (FFT) zároveň informovala, že na finálové duely povolia vstup do 10.000 fanúšikov.

Paríž 2. júla (TASR) - Napriek pandémii koronavírusu bude môcť každý deň navštíviť zápasy grandslamového turnaja tenistov Roland Garros v Paríži až 20.000 divákov. Vo štvrtok to oznámili organizátori.

Francúzska tenisová federácia (FFT) zároveň informovala, že na finálové duely povolia vstup do 10.000 fanúšikov. Antukový vrchol sezóny pre pandémiu preložili z tradičného termínu na prelome mája a júna až na jeseň. Uskutoční sa od 27. septembra do 11. októbra. Grandslamový US Open v New Yorku sa od 31. augusta bude hrať bez divákov. Informovala agentúra AFP.