Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Roland Garros: Schmiedlová po postupe do 3. kola: Opäť si plním sny

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa teší z víťazstva 6:2, 6:2 nad Bieloruskou Victoriou Azarenkovou v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros 30. septembra 2020 v Paríži. Foto: TASR/AP

V boji o osemfinále sa stretne s argentínskou kvalifikantkou Nadiou Podoroskou (131. hráčka sveta).

Paríž 1. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová si na grandslamovom turnaji Roland Garros plní svoje sny. Po stredajšom víťazstve nad desiatou nasadenou Bieloruskou Victoriou Azarenkovou 6:2 a 6:2 sa prebojovala už do 3. kola a vyrovnala svoje parížske i grandslamové maximum z Roland Garros 2014 a US Open 2015.

V úvodných dvoch kolách pritom zdolala dve niekdajšie svetové jednotky Američanku Venus Williamsovú a Azarenkovú. Zverenka trénera Petra Hubera a Ladislava Olasza štartuje na parížskej antuke vďaka chránenému renkingu a zatiaľ zažíva spanilú jazdu. "Veľmi sa teším, ťažko sa mi to aj opisuje, lebo pred odchodom do Paríža som to vôbec nečakala. V Paríži sa mi hrá vždy super, aj dnes som hrala dobre. Som rada, že prišlo aj víťazstvo a že si na obľúbenom turnaji zasa po rokoch plním sen. Hrala som uvoľnene, nemala som čo stratiť. Vedela som, že Azarenková je teraz vo výbornej forme, ale po pár odohraných gemoch som zistila, že mám šancu. Musela som len bojovať a hrať svoj tenis. Dnešok mi na kurte naozaj vyšiel," uviedla pre stz.sk.

V treťom geme druhého setu sa dvadsaťšesťročná Slovenka pošmykla a nešťastne dopadla na koleno, ktoré mala vlani operované: "Bol to dosť silný náraz. Najprv som si nebola istá, či a ako to rozchodím. Zľakla som sa, ale teraz to vyzerá, že som si ho iba trochu narazila. Verím, že zajtra to bude v poriadku."

V boji o osemfinále sa stretne s argentínskou kvalifikantkou Nadiou Podoroskou (131. hráčka sveta). "Tretie kolo na Roland Garros je pre mňa veľký úspech, obzvlášť po výhre nad dvoma takými výbornými hráčkami. Ešte chvíľu sa z toho budem tešiť a až potom začnem premýšľať nad ďalším zápasom. Bude to určite celkom iné, ale stále sa budem snažiť hrať uvoľnene a pokojne. Nemám žiadne očakávania, súperka je rovnako veľmi ťažká. Keď sa dostala z kvalifikácie až do tretieho kola, tak musí hrať výborne. Budem určite bojovať a uvidím, ako to pôjde," dodala pre stz.sk.