Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Francúz Tsonga sa rozlúčil s kariérou v slzách

Francúzsky tenista Jo-Wilfried Tsonga máva divákom po prehre proti Nórovi Casperovi Ruudovi v zápase 1. kola mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži v utorok 24. mája 2022. Francúz ukončil svoju kariéru po prehre proti Ruudovi v 1. kole Roland Garros. Foto: TASR/AP

Ďakujem ti Roland Garros, ďakujem ti Pán tenis. Milujem ťa, uviedol dojatý finalista Australian Open z roku 2008, ktorý už v zime avizoval, že antukový vrchol sezóny v Paríži bude jeho labutia pieseň.

Paríž 24. mája (TASR) - Francúzsky tenista Jo-Wilfried Tsonga sa vo veku 37 rokov rozlúčil s kariérou v slzách. Posledný zápas odohral na Roland Garros, kde v 1. kole dvojhry podľahol v štyroch setoch ôsmemu nasadenému Nórovi Casperovi Ruudovi.

"Dúfam, že na svete čoskoro zavládne taký pokoj, aký mám teraz ja vo svojej duši. Ďakujem ti Roland Garros, ďakujem ti Pán tenis. Milujem ťa," uviedol dojatý finalista Australian Open z roku 2008, ktorý už v zime avizoval, že antukový vrchol sezóny v Paríži bude jeho labutia pieseň.

Po zápase na dvorci Philippa Chatriera premietali najslávnejšie okamihy Tsongovej kariéry. Nechýbali ani videopozdravy od jeho rivalov - Brita Andyho Murrayho, Srba Novaka Djokoviča, Španiela Rafaela Nadala či Švajčiara Rogera Federera. Tsonga bol v minulosti svetovou päťkou.

Na OH 2012 v Londýne získal po boku krajana Michaela Llodru striebro vo štvorhre. V roku 2017 sa tešil z triumfu v Davisovom pohári. Na konte má aj dva tituly z turnajov Masters. V roku 2008 nenašiel premožiteľa v parížskej hale Bercy. V roku 2014 získal trofej v Toronte. V uplynulých mesiacoch ho trápili rôzne zranenia a v rebríčku sa mu už nepodarilo vrátiť na bývalé pozície.