Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Dostala voľnú kartu. Šarapovová sa predstaví na turnaji v Brisbane

Na archívnej snímke Maria Šarapovová Foto: TASR/AP

Šarapovová sa zaradí medzi elitnú skupinu hráčiek, ktoré sa na turnaji v Brisbane predstavia.

Brisbane 31. decembra (TASR) - Bývalá svetová tenisová jednotka Ruska Maria Šarapovová sa vracia do kolotoča WTA Tour. Prostredníctvom voľnej karty sa na začiatku januára predstaví na turnaji v autsrálskom Brisbane, ktorý je prípravou pred prvým grandslamom roka Australian Open.

"Aby som bola úprimná, keď som bola mladšia, neverila som, že budem hrať ešte po 30-tke," citovala agentúra DPA 32-ročnú držiteľku piatich grandslamových titulov. Tú v končiacom sa roku sužovali zranenia, takže absolvovala len 15 súťažných zápasov. Doteraz posledný odohrala v auguste na US Open, kde v prvom kole prehrala so svojou veľkou kariérnou rivalkou Američankou Serenou Williamsovou.

"Stále ma to však na kurty a do zápasov ťahá, stále som zapálená a chcem víťaziť," dodala Ruska. "Verím, že rameno vydrží," dodala, narážajúc na zranenie, ktoré ju výrazne limitovalo v roku 2019.

Šarapovová sa zaradí medzi elitnú skupinu hráčiek, ktoré sa na turnaji v Brisbane predstavia. Organizátori potvrdili účasť svetovej jednotky, domácej Ashleigh Bartyovej, druhej v renkingu Češky Karolíny Plíškovej i víťazky Australian Open 2019 Japonky Naomi Osakovej. Na turnaji, ktorý sa začne 6. januára, sa predstavia aj Jelina Svitolinová, Kiki Bertensová či Petra Kvitová. Šarapovová už má titul z tohto turnaja, v Brisbane triumfovala v roku 2015.