Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Schmiedlová vyradila v Monterrey Venus Williamsovú

Anna Karolína Schmiedlová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V 2. kole sa stretne s deviatou nasadenou Češkou Marie Bouzkovou.

Monterrey 3. marca (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila do 2. kola dvojhry na turnaj WTA v mexickom Monterrey, keď v úvodnom kole vyradila Venus Williamsovú z USA. Dvadsaťpäťročná Slovenka síce prehrala so sedemnásobnou grandslamovou víťazkou prvý set 4:6, ďalšie dva ale vyhrala 6:3 a 6:2. V 2. kole sa stretne s deviatou nasadenou Češkou Marie Bouzkovou, ktorá v 1. kole vyradila Slovenku Kristínu Kučovú.

"Je to jedno z najväčších víťazstiev v mojej kariére. Som šťastná, že sa mi to podarilo tu v Monterrey. Postúpila som z kvalifikácie a som vďačná, že som v 1. kole mohla hrať proti Venus. Nemala som dobrý minulý rok ani začiatok tohto, takže som vďačná za každé víťazstvo," povedala 199. hráčka rebríčka WTA a dodala: "Začala som s veľkým rešpektom, to sa ale dalo čakať, keď hráte proti niekomu ako je Venus. Potrebovala som sa upokojiť a získať sebadôveru. Na konci prvého setu som už začala hrať lepšie."

Schmiedlová sa s bývalou svetovou jednotkou, ktorá je aktuálne vo svetovom rebríčku na 65. pozícii stretla pred týmto súbojom vo vzájomných zápasoch dvakrát. Zdolala ju raz, na Roland Garros ešte v roku 2014.

dvojhra - 1. kolo:



Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Venus Williamsová (USA) 4:6, 6:3, 6:2
Ja-fan Wang (8-Čína) - Lara Arruabarrenová (Šp.) 6:4, 6:4
Astra Sharmová (Aust.) - Nina Stojanovičová (Srb.) 6:4, 6:4
Olga Govorcovová (Biel.) - Caroline Dolehideová (USA) 3:6, 6:2, 6:1