Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Slovenky odohrajú finále Pohára Billie-Jean Kingovej v Glasgowe

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Slovenky mali 15. a 16. apríla nastúpiť v kvalifikácii proti výberu Austrálie. Do Brisbane však napokon cestovať nemuseli.

Londýn 7. júna (TASR) - Finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej odohrajú na tvrdom povrchu v škótskom Glasgowe v termíne od 8. - 13. novembra. Účasť na podujatí majú istú aj slovenské tenistky. Okrem zvereniek kapitána Mateja Liptáka sa v Emirates aréne predstavia domáca Veľká Británia, Austrália, Belgicko, Kanada, Česko, Taliansko, Kazachstan, Poľsko, Španielsko, Švajčiarsko a USA.

Štyria víťazi štyroch trojčlenných skupín postúpia do semifinále. "Sme radi, že finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej 2022 sa uskutoční v Glasgowa. Britská tenisová asociácia (LTA) predložila veľmi pôsobivú ponuku. Úspešne zvládla zorganizovanie zápasov Davisovho pohára v Škótsku a tak sa máme na čo tešiť. Majstrovstvá sveta žien sa budú konať na vrchole sezóny pred vášnivými tenisovými fanúšikmi z celého sveta," citovala oficiálna webová stránka Slovenského tenisového zväzu slová prezidenta Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) Davida Haggertyho.

Slovenky mali 15. a 16. apríla nastúpiť v kvalifikácii proti výberu Austrálie. Do Brisbane však napokon cestovať nemuseli. Po pozastavení činnosti Ruskej tenisovej federácii z členstva v ITF ju priamo na finálovom turnaji nahradila Austrália, najvyššie renkingovo postavený tím spomedzi vlaňajších semifinalistov. Slovensko tak v kvalifikácii prišlo o súpera a vďaka voľnému žrebu sa dostalo priamo na finálový turnaj.