Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Srbi vykročili za obhajobou trofeje na ATP Cupe víťazstvom nad Kanadou

Srbská tenisová dvojica Novak Djokovič (vpravo), Filip Krajinovič sa teší po víťazstve nad kanadským párom Milos Raonic, Denis Shapovalov v základnej A-skupine na ATP Cupe 2. februára 2021 v Melbourne. Foto: TASR/AP

V zápase C-skupiny vyhrali Taliani nad Rakúšanmi 2:1.

Melbourne 2. februára (TASR) – Obhajcovia trofeje Srbi vstúpili úspešne do 2. ročníka medzištátneho turnaja ATP Cup v austrálskom Melbourne.

V úvodnom zápase zdolali v A-skupine Kanadu 2:1. Výrazný podiel mal na tom Novak Djokvič, ktorý najprv zvíťazil v dvojhre nad Denisom Shapovalovom 7:5, 7:5 a spoločne s Filipom Krajinovičom dosiahli rozhodujúci bod vo štvorhre, keď si poradili s Milosom Raonicom a Shapovalovom 7:5, 7:6 (4).

Djokovič musel minulý týždeň vynechať jeden set exhibičného zápasu pre pľuzgier na dominantnej ruke. V utorok však už bol v poriadku a zápas si užil. "Bolo to výborné otvorenie sezóny. Hrať na harde proti Shapovi je vždy výzva, pretože je to výbušný a dynamický tenista. Myslím si, že sme predviedli tenis na vysokej úrovni, takže som spokojný," citovala Djokoviča agentúra AP.

V zápase C-skupiny vyhrali Taliani nad Rakúšanmi 2:1. Fabio Fognini síce prehral s Denisom Novakom 3:6, 2:6, ale Matteo Berrettini zdolal Dominica Thiema (6:2, 6:4) a spoločne s Fogninim vo štvorhre uspeli proti Novakovi s Thiemom 6:1, 6:4.

ATP Cup



A-skupina:

Srbsko – Kanada 2:1

Dušan Lajovič – Milos Raonic 3:6, 4:6

Novak Djokovič – Denis Shapovalov 7:5, 7:5

Novak Djokovič, Filip Krajinovič – Milos Raonic, Denis Shapovalov (CAN) 7:5, 7:6 (4)

C-skupina:

Taliansko – Rakúsko 2:1

Fabio Fognini – Denis Novak 3:6, 2:6

Matteo Berrettini – Dominic Thiem 6:2, 6:4

Matteo Berrettini, Fabio Fognini – Denis Novak, Dominic Thiem 6:1, 6:4