Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Tarpiščev: Ruskí tenisti majú za sebou excelentný rok

Ruský tenista Daniil Medvedev, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Štyri tituly vybojoval piaty hráč svetového rebríčka ATP Daniil Medvedev, ktorý triumfoval v Šanghaji, Petrohrade, Cincinnati a Sofii.

Moskva 2. decembra (TASR) – Podľa prezidenta Ruskej tenisovej federácie Šamila Tarpiščeva bol rok 2019 z pohľadu výsledkov excelentný.

Táto sezóna bola celkovo veľmi dobrá, v prípade našich mužov dokonca excelentná. Prezentovali sa slušnými výkonmi v Davisovom pohári a žali aj individuálne úspechy. Reprezentantky podávali priemerné výkony, no bol na nich badať veľký prísľub do budúcna,“ povedal Tarpiščev pre agentúru TASS.

Ruskí tenisti ovládli v tomto roku na okruhu ATP až päť turnajov. Štyri tituly vybojoval piaty hráč svetového rebríčka ATP Daniil Medvedev, ktorý triumfoval v Šanghaji, Petrohrade, Cincinnati a Sofii. Jeden pridal 23. hráč renkingu Andrej Rubľov, ktorý vyhral turnaj v Moskve. V dobrom svetle sa prezentoval Karen Chačanov. Na premiérovom finálovom turnaji Davisovho pohára vypadli víťazi z rokov 2002 a 2006 až v semifinále, keď nestačili na Kanadu.