Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Turnaj ATP Masters 1000 v Paríži bude bez divákov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Lockdown vo Francúzsku, ktorý prináša obmedzenie pohybu aj uzavretie prevádzok, nepatriacich medzi nevyhnutnú ekonomickú infraštruktúru, sa dotkol aj športu.

Paríž 30. októbra (TASR) – Tenisový turnaj ATP Masters 1000 v Paríži odohrajú na budúci týždeň bez prítomnosti divákov. Informoval o tom denník Le Parisien.

Opatrenie vychádza z rozhodnutia o celoštátnej karanténe, ktorú francúzsky prezident Emannuel Macron oznámil v stredu večer. Tzv. lockdown, ktorý má zvrátiť nepriaznivú epidemiologickú situáciu, sa vo Francúzsku začne od štvrtkovej polnoci a potrvá minimálne do 1. decembra.

Podľa pôvodného plánu malo byť na parížskom turnaji povolených maximálne 1000 divákov s výnimkou večerných duelov, keď platí zákaz vychádzania. „V súlade s novými nariadeniami a zodpovednosťou, ktorú si vyžaduje situácia v krajine, zorganizujeme turnaj vo formáte bez diváckej účasti," vysvetlila v stanovisku Francúzska tenisová federácia.

V Paríži si zahrá aj víťaz Roland Garros Rafael Nadal, naopak Srb Novak Djokovič ohlásil, že sa na parížskom podujatí nezúčastní.

Lockdown vo Francúzsku, ktorý prináša obmedzenie pohybu aj uzavretie prevádzok, nepatriacich medzi nevyhnutnú ekonomickú infraštruktúru, sa dotkol aj športu. Povolené sú len profesionálne ligy, aj tie však bez účasti divákov.