Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Turnaje WTA rušia pre pandémiu koronavírusu

Na snímke servuje Jelena Rybaková z Kazachstanu počas zápasu proti Chorvátke Petre Martičovej v semifinále ženskej dvojhry na turnaji WTA v Dubaji 21. februára 2020. Foto: TASR/AP

Už minulý týždeň zrušili turnaje v Miami, Charlestone a Bogote.

Stuttgart 16. marec (TASR) - Vedenie Ženskej tenisovej asociácie (WTA) zrušilo v pondelok pre pandémiu koronavírusu ďalšie tri turnaje v Stuttgarte, Istanbule a v Prahe, čím prerušila sezónu až do 2. mája.

Turnaj v Stuttgarte, úvodné antukové podujatie sezóny, ktoré má každý rok silné obsadenie, sa malo uskutočniť 20. až 26. apríla. "Aj pre nás je priorita zdravie hráčok, divákov, zberačov a všetkých, ktorí sa podieľajú na organizácii turnaja. Už teraz myslíme na Porsche Tennis Grand Prix 2021," citovala agentúra DPA slová riaditeľa turnaja Markusa Günthardta.

V Stuttgarte mali štartovať úradujúca víťazka Australian Open Američanka Sofia Keninová, Češky Karolína Plíšková s Petrou Kvitovou, Rumunka Simona Halepová i Nemky Angelique Kerberová s Juliou Görgesovou.

Turnaj v metropole Turecka sa mal uskutočniť v dňoch 20. až 26. apríla a podujatie v Prahe sa malo konať od 27. apríla do 2. mája. Už minulý týždeň zrušili turnaje WTA v Miami, Charlestone a Bogote. Informovali agentúry dpa a APA.