Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

US Open: Azarenková deklasovala Mertensovú a postúpila do semifinále

Radosť tenistky Azarenkovej po víťazstve nad Elise Mertensovou na US Open 2020. Foto: TASR/AP

Azarenková sa prebojovala do svojho prvého grandslamového semifinále od roku 2013.

New York 10. septembra (TASR) - Bieloruská tenistka Viktoria Azarenková suverénne postúpila do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Vo štvrťfinále deklasovala šestnástu nasadenú Belgičanku Elise Mertensovú 6:1, 6:0. Zápas trval iba hodinu a 14 minút. Azarenková zabojuje o finálovú účasť proti Američanke Serene Williamsovej, ktorá v pozícii nasadenej trojky zdolala Bulharku Cvetanu Pironkovovú 4:6, 6:3 a 6:2.

Azarenková sa prebojovala do svojho prvého grandslamového semifinále od roku 2013. Mertensovej nedala šancu, súperkino podanie zlomila v zápase šesťkrát, kým svoje stratila iba raz. Urobila iba 11 nevynútených chýb a predviedla 21 víťazných úderov. Bývalá svetová jednotka a víťazka nedávneho turnaja Western & Southern Open v New Yorku natiahla víťaznú sériu už na 10 zápasov.

Bielorusku čaká v semifinále dobre známa súperka. Proti Serene Williamsovej nastúpi 23-krát v kariére. Pôjde o reprízu finále z rokov 2012 a 2013, v oboch ťahala za kratší koniec. "Milujem hrať proti Serene. Myslím, že som proti nej predviedla svoje najlepšie výkony v kariére. Vždy sme proti sebe nastúpili na hlavných dvorcoch, boli to veľké bitky. Vždy ma dokáže dostať na hranicu svojich síl a urobiť ma lepšou hráčkou," povedala podľa oficiálnej webstránky WTA.

Ženy - dvojhra - štvrťfinále:



Viktoria Azarenková (Biel.) - Elise Mertensová (Belg.-16) 6:1, 6:0