Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V Berlíne si v júli na turnajoch zahrajú Zverev, Kyrgios či Görgesová

Nemecký tenista Alexander Zverev. Foto: TASR/AP

Otáznik visí aj nad US Open, ktorý by mal v New Yorku odštartovať koncom augusta.

Berlín 29. mája (TASR) - Nemecké tenisové hviezdy Alexander Zverev a Julia Görgesová odohrajú v júli dva krátke exhibičné turnaje v Berlíne. Štartovať na nich bude šesť mužov a šesť žien, súboje sa uskutočnia bez divákov.

Prvý turnaj je v pláne od 13. do 15. júla v Areáli Steffi Grafovej, druhý má termín 17. až 19 júla na Tempelhofer Feld. Ako uviedla agentúra DPA s odkazom na denník Bild, hrať budú aj ďalšie veľké mená. "Hrať bude šesť mužov a šesť žien, účasť potvrdili aj Dominic Thiem z Rakúska a Nick Kyrgios z Austrálie, resp. Andrea Petkovicová a piata žena svetového rebríčka WTA Jelina Svitolinová z Ukrajiny," uviedol organizátor podujatia Edwin Weindorfer.

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) pre pandémiu koronavírusu predĺžila pozastavenie všetkých turnajov až do 31. júla 2020. Týka sa to mužských a ženských turnajov na okruhoch ATP, WTA a ITF, juniorských a seniorských turnajov ITF, tenisového okruhu pre vozíčkarov ako aj okruhu plážového tenisu. Už v apríli zrušili všetky turnaje naplánované do 13. júla, v tomto roku sa neuskutoční ani prestížny Wimbledon. Otáznik visí aj nad US Open, ktorý by mal v New Yorku odštartovať koncom augusta.