Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Privatbanka Open: V derby sestier Kužmových opäť úspešná Viktória

Na snímke slovenská tenistka Viktória Kužmová počas prvého hracieho dňa turnaja Privatbanka Open 2020, ktorý je druhým podujatím zo série Peugeot Tennis Tour 2020 by Fortuna, 9. júla 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Jej semifinálovou súperkou bude víťazka duelu medzi Viktóriou Morvayovou a Eszter Mériovou.

Bratislava 10. júla (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová uspela v sesterskom derby aj na druhom podujatí série Peugeot Tennis Tour 2020. Vo štvrťfinále dvojhry na turnaji Privatbanka Open na antuke Slávie STU Bratislava zdolala ako nasadená dvojka Katarínu Kužmovú 6:4, 6:2. Jej semifinálovou súperkou bude víťazka duelu medzi Viktóriou Morvayovou a Eszter Mériovou.

Katarína Kužmová v prvom sete otočila z 0:3 na 4:3, no koncovka patrila najlepšej slovenskej singlistke, ktorá počas celého zápasu výborne returnovala. Druhý set bol už v réžii Viktórie Kužmovej. V ôsmom geme premenila po víťaznom bekhende hneď prvý mečbal. Na júnovom Bratislava Open na dvorcoch Slovana zvíťazila vo vzájomnom sesterskom súboji 6:3, 6:2.

Ďalej ide aj najvyššie nasadená Švajčiarka Belinda Benčičová. Svetová osmička zvíťazila nad talentovanou Slovenkou Romanou Čisovskou 6:4, 6:0. V prvom sete členka Národného tenisového centra držala krok s favoritkou, ktorej nevychádzalo podľa predstáv podanie. Druhé dejstvo bolo už jasne v réžii Benčičovej. Švajčiarka sa v semifinále stretne s víťazkou zápasu medzi treťou nasadenou Annou Karolínou Schmiedlovou a Vivien Juhászovou.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:



Belinda Benčičová (Švajč.-1j - Romana Čisovská (SR) 6:4, 6:0, Viktória Kužmová (SR-2) - Katarína Kužmová (SR-7) 6:4, 6:2