Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Program úvodného dňa hlavnej súťaže vo Wimbledone narušil dážď

Tmavé mraky sú nad hlavným kurtom počas dažďa, ktorý komplikuje začiatok prvého hracieho dňa na treťom grandslamovom turnaji sezóny vo Wimbledone v pondelok 28. júna 2021. Foto: TASR/AP

Nole stále živí nádej aj na kalendárny Grand Slam, v tomto roku totiž triumfoval na Australian Open aj na Roland Garros.

Londýn 28. júna (TASR) - Program úvodného dňa hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji vo Wimbledone narušil dážď. Prvé zápasy na vonkajších kurtoch boli na programe od 12:00 SELČ, no organizátori na tráve All England Clubu museli ich začiatok posunúť. Duel pod zatiahnutou strechou medzi najvyššie nasadeným srbským tenistom Novakom Djokovičom a Britom Jackom Draperom mal odštartovať v pôvodnom čase o 14:30 SELČ.

Djokovič bude obhajovať titul z roku 2019, vlani sa prestížny turnaj neuskutočnil pre pandémiu koronavírusu. Srb má šancu získať 20. grandslamovú trofej a vyrovnať rekordný zápis Švajčiara Rogera Federera a Španiela Rafaela Nadala. Nole stále živí nádej aj na kalendárny Grand Slam, v tomto roku totiž triumfoval na Australian Open aj na Roland Garros. Doposiaľ posledným hráčom, ktorý počas jednej sezóny vyhral všetky štyri podujatia veľkej štvorky, bol v roku 1969 Austrálčan Rod Laver.