Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Tenisové turnaje ITF sa opäť budú hrať aj v Číne

Foto: TASR

Tridsaťsedmročná tenistka obvinila vrcholného funkcionára Čínskej komunistickej strany zo sexuálneho obťažovania, no neskôr svoje vyjadrenia stiahla.

Peking 5. apríla (TASR) - Čína bude opäť hostiť tenisové turnaje. Rozhodla o tom Medzinárodná tenisová federácia (ITF). V krajine sa nehralo od vypuknutia pandémiu koronavírusu v roku 2019. Podľa agentúry AP zatiaľ nie je zrejmé, či sa v krajine budú hrať aj turnaje ženskej WTA, ktorá s najľudnatejšou krajinou prerušila vzťahy v roku 2021 po kauze Pcheng Šuaj.

Tridsaťsedmročná tenistka obvinila vrcholného funkcionára Čínskej komunistickej strany zo sexuálneho obťažovania, no neskôr svoje vyjadrenia stiahla. V čase zimnej olympiády v Pekingu sa stretla s prezidentom MOV Thomasom Bachom, no odvtedy sa drží v ústraní. WTA žiada, aby sa jej obvinenie vyšetrilo.

"Ako strešný orgán tohto športu cítime nadšenie, že môžeme poskytnúť väčšie príležitosti pre mladé talenty. Budú môcť hrať bližšie k svojmu domovu," zverejnil prezident ITF David Haggerty, keď informoval, že tenisové turnaje sa budú hrať aj v krajinách ako Burundi, Cyprus, Taiwan, či Trinidad a Tobago.