Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Djokovič ukončil spoluprácu s Beckerom, hlavným koučom bude asi Vajda

Srbský tenista Novak Djokovič (vpravo) počúva pokyny trénera Borisa Beckera, archívna snímka Foto: TASR/AP

Pod vedením trénerského tandemu Becker - Vajda vyhral dvakrát Australian Open i Wimbledon, raz US Open a v júni prvýkrát triumfoval na parížskej antuke.

Berlín 6. decembra (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič ukončil spoluprácu s Nemcom Borisom Beckerom. Trojnásobný wimbledonský šampión v uplynulých troch rokoch trénoval "Noleho" spoločne so Slovákom Mariánom Vajdom. V tejto sezóne Djokovič skompletizoval svoju grandslamovú zbierku, keď získal vytúžený titul na Roland Garros.

V druhej polovici sezóny sa mu však nedarilo podľa predstáv a musel prepustiť post svetovej jednotky Britovi Andymu Murraymu. "Po troch úspešných rokoch sme sa s Borisom Beckerom dohodli na ukončení vzájomnej spolupráce. Teraz nastane čas dať si ciele pre novú sezónu," citovala agentúra dpa slová Djokoviča, ktorý pod vedením trénerského tandemu Becker - Vajda vyhral dvakrát Australian Open i Wimbledon, raz US Open a v júni prvýkrát triumfoval na parížskej antuke.

Podľa srbských médií by mal Vajda opäť zaujať pozíciu Djokovičovho hlavného kouča, ktorá mu patrila pred angažovaním Beckera. Slovenský tréner v roku 2011 priviedol Srba na vrchol svetového rebríčka ATP a mal výrazný podiel na tom, že dlho dominoval mužskému tenisu. Djokovič v rozhovoroch veľakrát uviedol, že Vajda je pre neho ako druhý otec.