Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Tenistka Kučová prehrala v 1. kole dvojhry so Šnajderovou

Slovenská tenistka Kristína Kučová odvracia loptičku Ruske Diane Šnajderovej v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open 16. januára 2023 v Melbourne. Foto: TASR/AP

Ruska uhrala päť gemov za sebou a v dvanástom geme premenila po kvalitnému podaní hneď prvý mečbal.

Melbourne 16. januára (TASR) - Slovenská tenistka Kristína Kučová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Ruskej kvalifikantke Diane Šnajderovej podľahla 6:7 (6), 5:7. V oboch setoch nevyužila setbal. Jej maximom v Melbourne zostáva 2. kolo z rokov 2017 a 2022.

Kučovej, ktorá sa dostala do hlavnej súťaže vďaka chránenému renkingu, nevyšiel úvod zápasu. Vo štvrtom geme stratila servis a Šnajderová sa po potvrdení brejku ujala vedenia 4:1. Slovenka nezložila zbrane, vyrovnala na 4:4 a vynútila si tajbrejk, v ktorom mala za stavu 6:5 k dispozícii setbal. Šnajderová ho však odvrátila esom a následne získala aj ďalšie dva body.

Kučová sa po strate prvého setu rýchlo zmobilizovala a v druhom dejstve si vybudovala náskok 5:2. V deviatom geme však nevyužila setbal, vzápätí po dvoch dvojchybách stratila podanie, čo bola voda na mlyn Šnajderovej. Ruska uhrala päť gemov za sebou a v dvanástom geme premenila po kvalitnému podaní hneď prvý mečbal.



ženy - dvojhra - 1. kolo:

Diana Šnajderová (Rus.) - Kristína KUČOVÁ (SR) 7:6 (6), 7:5