Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Tenistka Osaková sa v semifinále US Open stretne s Keysovou

Japonská tenistka Naomi Osaková. Foto: TASR/AP

Osaková proti Curenkovej potvrdila úlohu papierovej favoritky, ťažila z kvalitného podania a agresívnej celodvorcovej hry.

New York 5. septembra (TASR) - Japonská tenistka Naomi Osaková sa stala treťou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Vo štvrťfinále ako nasadená dvadsiatka deklasovala Ukrajinku Lesiu Curenkovú za 58 minút 6:1, 6:1 a prvýkrát v kariére postúpila na podujatí veľkej štvorky medzi elitné kvarteto. V dueli o postup do finále nastúpi proti štrnástej nasadenej Američanke Madison Keysovej, ktorá vyradila Španielku Carlu Suarezovú Navarrovú v dvoch setoch 6:4 a 6:3.

Osaková proti Curenkovej potvrdila úlohu papierovej favoritky, ťažila z kvalitného podania a agresívnej celodvorcovej hry. Japonke vyšiel úvod zápasu, keď v druhom geme prelomila Curenkovej servis a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 3:0. Ukrajinka sa nevedela dostať do správneho rytmu, robila priveľa nevynútených chýb. V šiestom geme opäť stratila podanie a prvý set sa stal korisťou Osakovej. Aj druhé dejstvo bolo jasne v réžii ázijskej hráčky, ktorá v siedmom geme premenila hneď prvý mečbal.

Osaková počítala s tým, že jej Curenková bude klásť oveľa väčší odpor. "Nečakala som, že vyhrám tak hladko. Som rada, že som ušetrila sily na ďalší zápas. Pre Curenkovú je to až príliš krutá prehra," uviedla víťazka turnaja WTA v kalifornskom Indian Wells v pozápasovom rozhovore s bývalým španielskym tenistom Alexom Corretjom.

Keysová počas celého duelu ťažila z podania, ani jedno z desiatich svojich neprehrala, pričom v oboch setoch súperku raz brejkla a vybojovala si účasť medzi najlepšou štvoricou. Udržala si tak šancu na zisk premiérového grandslamového titulu. "Svoje emócie zvládam oveľa lepšie ako v minulosti, keď som sa dostala do tejto fázy veľkých turnajov. Som lepšie pripravená," povedala dvadsaťtriročná Keysová.


ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Naomi Osaková (20-Jap.) - Lesia Curenková (Ukr.) 6:1, 6:1
Madison Keysová (14-USA) - Carla Suarezová-Navarrová (30-Šp.) 6:4, 6:3