Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tenistka REBECCA ŠRAMKOVÁ: S otcom nie sme dodnes v kontakte

Slovenská tenistka Rebecca Šramková v štúdiu TABLET.TV. Foto: TABLET.TV

Mladá slovenská tenistka Rebecca Šramková bola pred pár dňami hosťom v televíznom štúdiu TABLET.TV, kde sme s ňou rozobrali viacero zaujímavých tém.

Bratislava 4. septembra (Teraz.sk) – Mladá slovenská tenistka Rebecca Šramková má za sebou zaujímavé mesiace. Po tom, čo v úvode roka absolvovala na Australian Open svoju grandslamovú premiéru a o pár dní na to zahviezdila vo fedcupovom stretnutí s Talianskom, nastalo pre ňu nie príliš vydarené obdobie, ktoré vyústilo do predčasného konca sezóny. O dôvodoch, pre ktoré v úvode augusta učinila toto rozhodnutie, o spomínanom zápase s Talianskom vo Fed Cupe, či o jej vzťahu s otcom, ktorý ju trénersky viedol odmalička až do marca tohto roku, sme sa pred pár dňami porozprávali v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Ešte stále len dvadsaťročnú slovenskú tenisovú hviezdičku stoplo v tejto sezóne zranenie. „Trápilo ma to už takmer dva roky, raz viac, raz menej, pričom na tohtoročnom Roland Garros v Paríži sa to dostalo do takého štádia, že som sa už nevedela pomaly ani nadýchnuť. Napriek tomu som ešte mesiac skúšala s tým hrať, s fyzioterapeutom som každý deň cvičila, ale už to naozaj nešlo. Preto sme sa rozhodli, že na určitý čas si dám úplný oddych a pokúsim sa dať dokopy. Následne som absolvovala viacero vyšetrení, či už u neurológa alebo ortopéda, ktorý sa zhodli, že môj chrbát potrebuje pauzu. Zároveň som absolvovala aj infúznu terapiu, kde mi uvoľňovali chrbtové svaly, no a momentálne deň čo deň cvičím a rehabilitujem,“ ozrejmila na úvod Rebecca Šramková.

POZRITE SI CELÚ TELEVÍZNU DEBATU S REBECCOU ŠRAMKOVOU:



Rodáčke z Bratislavy síce záver aktuálnej sezóny nevyšiel pre spomínané zranenie ani zďaleka podľa predstáv, no jej úvod mala parádny. Na januárovom Australian Open sa premiérovo predstavila v 1. kole, v ktorom bola jej súperkou Číňanka Jing-Jing Duan. A hoci s ňou prehrala v dvoch setoch (3:6, 4:6), z Melbourne si odniesla krásne spomienky. „Priznám sa, že pred začiatkom duelu sa mi veľmi triasli ruky, no mala som už nejaké zápasy v kvalifikácii za sebou, takže som vedela, čo ma zhruba čaká. Panovali tam však extrémne horúčavy, povrch bol taktiež veľmi rýchly a žiaľ, práve ten sadol lepšie mojej súperke. Už vtedy ma však trápili spomínané zdravotné problémy,“ vrátila sa myšlienkami osem mesiacov dozadu Šramková.

Ani ona sama však ani len netušila, že už niekoľko týždňov po návrate od protinožcov, bude jej meno skloňovať celé tenisové Slovensko. Vo fedcupovom zápase 1. kola II. svetovej skupiny v Taliansku dostala od trénera Mateja Liptáka príležitosť v oboch dueloch s vysoko favorizovanými domácimi hráčkami Sarou Eraniovou a Francescou Schiavoneovou a čuduj sa svete, obidvom vytrela kocúra. A najmä vďaka nej postúpilo Slovensko po víťazstve 3:2 na zápasy do play-off o účasť v Svetovej skupine. „To, čo som vtedy dokázala, som si uvedomila asi až po dvoch týždňoch. Bola to však neskutočne krásna emócia a už teraz sa teším na ďalšie fedcupové súboje. V našom družstve totiž panuje fantastická atmosféra, so všetkými spoluhráčkami máme krásny vzťah,“ prezradila Rebecca Šramková.

Ponuky vďaka úspechom


Hoci by v jej veku mohla po podobných úspechoch človeku sláva stúpnuť do hlavy a napršať do nosa, ona sama tvrdí, že zostala tou istou Rebeccou Šramkovou ako predtým. Jedna dôležitá vec sa však v jej živote predsa len udiala, a síce, že sa jej cesty s otcom, ktorý ju trénersky viedol odmalička, rozišli. „Poviem to na rovinu, tak ako to bolo. My sme to spolu už celé, celý ten kolotoč nezvládali, a tak som musela urobiť nejakú zmenu. Odvtedy až do dnešného dňa nie sme spolu s otcom v kontakte a uvidíme, ako sa náš vzťah bude vyvíjať ďalej. Viac by som to však teraz nechcela rozoberať,“ vysvetlila Šramková.



Pri pohľade na mladú slovenskú tenistku, treba objektívne uznať, že patrí k najkrajším športovkyniam spod Tatier. Nelákal ju v minulosti aj modeling? „Ťažko povedať. Pravda je taká, že vďaka mojim tenisovým úspechom som nejaké ponuky z časopisov na fotenie už dostala, čiže som to absolvovala viac-menej z povinnosti, no musím uznať, že ma to celkom bavilo a v budúcnosti by som sa niečomu podobnému vôbec nebránila,“ dodala s úsmevom sympatická Rebecca Šramková.