Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tomljanovičová a Badosová sa pre zranenia odhlásili z Australian Open

Paula Badosaová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V Melbourne bude podľa AP chýbať aj jedenásta nasadená Paula Badosová. Dvadsaťpäťročná Španielka laboruje s poraneným stehenným svalom.

Melbourne 14. januára (TASR) - Ajla Tomljanovičová sa odhlásila z úvodného grandslamového turnaja roka Australian Open. Domáca tenistka nebude na podujatí štartovať pre zranenie kolena, ktoré ju vyradilo aj z účasti na nedávnom United Cup-e.

V Melbourne bude podľa AP chýbať aj jedenásta nasadená Paula Badosová. Dvadsaťpäťročná Španielka laboruje s poraneným stehenným svalom. Pre zranenie nemohla nastúpiť ani na semifinále na tohtotýždňovom turnaji WTA v Adelaide. "Je mi ľúto, že nebudem môcť štartovať na Australian Open. Turnaj mi bude veľmi chýbať. Urobím všetko pre to, aby som sa čím skôr vrátila na kurty," citovala Badosovú agentúra AFP.

Pri ich absencii dostanú šancu v hlavnom "pavúku" Francúzka Leolia Jeanjeanová a Brazílčanka Laura Pigossiová, ktoré neuspeli vo finále kvalifikácie dvojhry. Už predtým sa odhlásili z Australian Open aj svetová mužská jednotka Španiel Carlos Alcaraz či Japonka Naomi Osaková, ktorá čaká dieťa.