Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

US OPEN: Mertensová a Sevastovová postúpili do osemfinále

Belgická tenistka Elise Mertensová. Foto: TASR/AP

Belgičanka Mertensová zdolala v piatkovom zápase 3. kola Češku Strýcovú v dvoch setoch.

New York 31. augusta (TASR) - Obhajkyňa trofeje Sloane Stephensová sa prebojovala do osemfinále dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open. Tretia nasadená Američanka si v piatkovom zápase 3. kola poradila s Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou v dvoch setoch 6:3 a 6:4.

Stephensová zobrala svojej súperke podanie už v tretej hre a následne sa ujala vedenia 3:1, ďalší brejk pridala v deviatom geme a prvý set vyhrala pomerom 6:3. V druhom viedla opäť 3:1, no následne prvýkrát v zápase prišla o svoje podanie, Azarenková sa chytila a otočila na 4:3 vo svoj prospech. Bývalá svetová jednotka a dvojnásobná finalistka US Open však potom dvakrát prehrala svoje podanie a tak sa z triumfu 6:4 tešila domáca hráčka.

Na kurte Arthura Ashea zavreli počas druhého setu pre slabý dážď strechu a zápas prerušili na asi desať minút. Na ostatných kurtoch sa však pokračovalo bez problémov, vrátane kurtu Louisa Armstronga, na ktorom je tiež zatváracia strecha.

Stephensová sa v osemfinále stretne s pätnástou nasadenou Belgičankou Elise Mertensovou, ktorá v 3. kole vyradila českú súperku Barboru Strýcovú v dvoch setoch 6:3 a 7:6 (4).



Ženy - dvojhra - 3. kolo:

Sloane Stephensová (3-USA) - Viktoria Azarenková (Bielorus.) 6:3, 6:4
Elise Mertensová (15-Belg.) - Barbora Strýcová (23-ČR) 6:3, 7:6 (4)
Anastasija Sevastovová (19-Lot.) - Jekaterina Makarovová (Rus.) 4:6, 6:1, 6:2
Jelina Svitolinová (7-Ukr.) - Čchiang Wang (Čína) 6:4, 6:4