Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Teplice povedie v boji o záchranu Slovák Frťala

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Teplice figurujú v 16-člennej tabuľke českej Fortuna ligy na 14. priečke. Na konte majú iba o dva body viac ako posledný Zlín.

Teplice 6. marca (TASR) - Novým trénerom futbalistov FK Teplice sa stal Slovák Zdenko Frťala. Na lavičke českého tímu bojujúceho o udržanie sa v najvyššej súťaži nahradil Jiřího Jarošíka, ktorého vedenie odvolalo po sobotňajšej prehre 1:4 so Spartou Praha.

Frťala dosiaľ pôsobil v Tepliciach ako šéftréner mládeže. "Zdenko Frťala bol pre nás prioritné riešenie a nakoniec aj jednoznačná voľba. Vnútorné prostredie a chod klubu pozná dokonale z pôsobenia pri našej mládeži a práve to by mu malo veľmi zložitú športovú situáciu nášho A-tímu aspoň trocha uľahčiť," uviedol pre klubový web riaditeľ FK Teplice Rudolf Řepka.

Prípravu na nedeľňajší dôležitý ligový duel s Brnom začne nový kouč Teplíc v utorok. "Som pripravený vziať na seba veľkú zodpovednosť. Pôsobím v klube druhý rok a som vďačný, že som dostal dôveru viesť prvé mužstvo. Ako prvé sa budem chcieť porozprávať so všetkými hráčmi, pretože momentálne to bude o správnom mentálnom nastavení. V každom zápase sa budeme chcieť prezentovať štýlom hry, aby fanúšikovia odchádzali zo zápasu s pocitom, že hráči nechali na ihrisko všetko," vyhlásil Frťala.

Teplice figurujú v 16-člennej tabuľke českej Fortuna ligy na 14. priečke. Na konte majú iba o dva body viac ako posledný Zlín.