Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Ter Stegen a Ginter sa vrátili do kádra Nemecka, chýba Hummels

Nemeckí reprezentační brankári Marc-Andre ter Stegen (vpravo) a Manuel Neuer počas tréningu. Foto: TASR/AP

Pre zranenia chýbajú v nominácii aj krídelník Robin Gosens z Atalanty Bergamo či stredopoliari Ilkay Gündogan z Manchestru City a Mahmoud Dahoud z Borussie Dortmund.

Berlín 1. októbra (TASR) - Brankár FC Barcelona Marc-Andre ter Stegen a obranca Borussie Mönchengladbach Matthias Ginter sa pred nadchádzajúcimi zápasmi kvalifikácie MS 2022 vrátili do kádra nemeckej futbalovej reprezentácie. Ter Stegen chýbal v nominácii pre septembrové stretnutia pre zranenie, Gintera zasa vyradil koronavírus.

Nemci, ktorí pod vedením nového trénera Hansiho Flicka, vyhrali všetky tri septembrové kvalifikačné duely, privítajú v piatok 8. októbra v Hamburgu Rumunsko a o tri dni neskôr ich čaká súboj v Skopje proti domácemu Severnému Macedónsku. S ním šokujúco prehrali v marci v prvom vzájomnom stretnutí na domácej pôde 1:2. Flick sa musí v nasledujúcich zápasoch zaobísť bez Matsa Hummelsa, stopér Borussie Dortmund si počas reprezentačnej pauzy bude doliečovať menšie zranenie kolena. Nový kormidelník s ním však v budúcnosti počíta. "Všetci vieme o Matsových kvalitách, keď je v stopercentnom zdravotnom stave a plne fit. Teraz sa bude snažiť využiť tento čas na zotavenie. Poznám Matsa dlhý čas, viem, čo dokáže priniesť tímu. Keď je v top forme, je prínosom pre každé mužstvo," citovala Flicka agentúra DPA.

Pre zranenia chýbajú v nominácii aj krídelník Robin Gosens z Atalanty Bergamo či stredopoliari Ilkay Gündogan z Manchestru City a Mahmoud Dahoud z Borussie Dortmund. Nemci po šiestich odohraných zápasoch vedú kvalifikačnú J-skupinu so štvorbodovým náskokom pred druhým Arménskom.

Nominácia Nemecka na zápasy kvalifikácie MS 2022 proti Rumunsku a Severnému Macedónsku:



Brankári:
Bernd Leno (Arsenal Londýn), Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Marc-Andre ter Stegen (FC Barcelona)
Obrancovia: Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Thilo Kehrer (Paríž St. Germain), Lukas Klostermann (RB Lipsko), Antonio Rüdiger (FC Chelsea), Nico Schlotterbeck (SC Freiburg), Niklas Süle (Bayern Mníchov), David Raum (TSG 1899 Hoffenheim)
Stredopoliari a útočníci: Karim-David Adeyemi (RB Salzburg), Serge Gnabry, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Thomas Müller, Jamal Musiala, Leroy Sané (všetci Bayern Mníchov), Kai Havertz, Timo Werner (obaja FC Chelsea), Jonas Hofmann, Florian Neuhaus (obaja Borussia Mönchengladbach), Marco Reus (Borussia Dortmund), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)