Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Terenťjev a Dahlqvistová triumfovali v ouvertúre v Ruke

Švédka Maja Dahlqvistová víťazí v šprinte klasickou technikou, úvodných pretekoch nového ročníka Svetového pohára v behu na lyžiach vo fínskom stredisku Ruka v piatok 26. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Slovenskí reprezentanti Barbora Klementová a Peter Mlynár neuspeli v kvalifikácii a nedostali sa medzi tridsiatku najlepších do vyraďovacej fázy.

Ruka 26. novembra (TASR) - Rus Alexander Terenťjev a Švédka Maja Dahlqvistová triumfovali v úvodných pretekoch nového ročníka Svetového pohára v behu na lyžiach. Obaja dominovali vo finále piatkového šprintu klasickou technikou vo fínskom stredisku Ruka.

Dvadsaťdvaročný Terenťjev dosiahol svoj premiérový triumf v SP. Majster sveta v šprinte medzi juniormi i v kategórii do 23 rokov zdolal v boji o prvenstvo Nórov Johannesa Hösflota Kläba (+1,18) i Erika Valnesa (+2,13). Dahlqvistová suverénne ovládla ženskú súťaž, v šesťčlennom finále na 1,4 km dlhej trati zdolala krajanku Johannu Hagströmovú o 1,77 sekundy. Na tretej priečke skončila Nórka Maiken Caspersen Fallová (+2,02).

Slovenskí reprezentanti Barbora Klementová a Peter Mlynár neuspeli v kvalifikácii a nedostali sa medzi tridsiatku najlepších do vyraďovacej fázy. Mlynár obsadil v eliminácii na 1,4 km dlhej trati časom 2:45,35 min 67. priečku s mankom 14,22 sekundy na najrýchlejšieho Terenťjeva. Klementová skončila na predposlednom 69. mieste s výsledným časom 3:22,92 min, na víťazku Jessie Digginsovú z USA stratila viac ako 24 sekúnd.