Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Tereza má duel Poľskom ako narodeninový darček, verí v triumf SR

Na snímke v popredí slovenský reprezentant Peter Pekarík pred odletom do Petrohradu na majstrovstvá Európy vo futbale v Bratislave 9. júna 2021. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Merať cestu do mesta na Neve sa rozhodli potom, ako o organizáciu prišiel írsky Dublin.

Petrohrad 21. júna (TASR) - Darček na dvadsiate narodeniny dcére Tereze v podobe zápasu Poľsko - SR na EURO 2020 v Petrohrade pripravil slovenský fanúšik a jej otec Marek. Dvojica zo Semerova, malej dedinky v okrese Nové Zámky, bude na petrohradskom štadióne silno fandiť slovenskej futbalovej reprezentácii v prvom súboji na finálovom turnaji.

Merať cestu do mesta na Neve sa rozhodli potom, ako o organizáciu prišiel írsky Dublin. "Rozhodli sme sa v čase zmeny termínu z Dublinu do Petrohradu. Petrohrad je naša srdcovka. Dcére sme to spravili ako prekvapenie na dvadsiate narodeniny. Sme v Petrohrade len na jeden zápas, na ten druhý so Švédskom už nie," povedal milovník futbalu a rodič v jednej osobe. Spolu s ďalšími priaznivcami spod Tatier absolvovali rušné momenty pri prílete do dejiska, ale pred štadiónom už žiarili spokojnosťou. "Absolvovali sme prvý PCR test, na letisku bolo trochu viac problémov s papierovačkami, ale dobre to dopadlo. Akurát sme museli po pristátí v Rusku ešte raz vyplniť formulár a spravili nám dokonca aj ďalšie PCR testy tu v Rusku. Takže môžeme byť spokojní, sme negatívni a môžeme pozitívne fandiť."

Mladá obdivovateľka výberu Mareka Hamšíka a spol. sa z darčeku veľmi potešila: "Je úplne parádny, veľmi sa teším, že som dnes tu a môžem vidieť mesto aj zápas." Obaja členovia rodiny sú veľkými futbalovými fanúšikmi. "Sme naozaj veľkí. Na Slovensku je moja srdcovka Slovan a medzinárodne to vám povie dcéra..." "Tak samozrejme FC Barcelona," prezradila Tereza. "Od malička sme fanúšikmi Barcelony, odkedy tam prestúpil Messi. Viackrát sme boli aj v Barcelone pozrieť si futbal," vysvetlil Marek.

Obaja sa tiež nezdráhali odhadnúť výsledok pondelkového duelu na Štadióne Krestovskij. "Bude to ťažké, v novinách všetci favorizujú Poliakov, ale ja si myslím, že naši majú na to, aby uhrali dobrý výsledok. Čo je remíza. Tip na výsledok je 0:0," prognózoval otec, dcéra bola optimistickejšia: "Vyhráme 2:1, ale strelcov gólov odhadnúť neviem."



/vyslaný redaktor TASR Jozef Ambrozek/