Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Tevez hetrikom prispel k triumfu City v Norwichi 6:1

Foto: TASR/AP

City sa dotiahol na rozdiel dvoch gólov na lídra tabuľky z Manchesteru United, mestský rival má však ešte nedeľňajší zápas s Aston Villa k dobru.

Londýn 14. apríla (TASR) - Argentínsky futbalista Carlos Tevez sa stal ústrednou postavou sobotňajšieho duelu 34. kola anglickej Premiership. Len pri svojom druhom ligovom štarte od februárového návratu do Manchesteru City prispel hetrikom k triumfu na trávniku Norwichu 6:1, na ďalšie dva góly pritom Argentínčan prihral.

Blízko k trojgólovému zápisu bol aj jeho krajan Sergio Agüero, no v nadstavenom čase druhého polčasu bola proti jeho tretiemu gólu konštrukcia bránky domácich. O pár momentov neskôr sa však namiesto neho tešil Adam Johnson, ktorý uzavrel poltucet hostí.

City sa dotiahol na rozdiel dvoch gólov na lídra tabuľky z Manchesteru United, mestský rival má však ešte nedeľňajší zápas s Aston Villa k dobru. Tréner City Roberto Mancini aj napriek gólovým hodom však novinárov presviedčal, že boj o anglický titul je štyri kolá pred koncom už rozhodnutý. "Je koniec, je to už uzavretá vec," vyhlásil a dodal na adresu návratu "márnotratného syna" Teveza: "Myslím si, že aj bez Carlosa sme štyri, či päť mesiacov hrali dobre, no som si istý, že ak by sme celý čas mali k dispozícii Carlosa so Sergiom Agüerom, Edinom Džekom a Mariom Balotellim, nastrieľali by sme viac gólov."

Informovali agentúry AP a dpa.



sumár - 34. kolo:

Norwich City - Manchester City 1:6 (0:2)

Góly: 51. Surman - 18.,73. a 80. Tevez, 27. a 75. Agüero, 90.+3 Johnson, 26.812 divákov.