Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Thiem postúpil do semifinále turnaja ATP v Madride

Rakúsky tenista Dominic Thiem odvracia loptičku Američanovi Johnovi Isnerovi v semifinále dvojhry na tenisovom turnaji ATP v Madride 7. mája 2021. Foto: TASR/AP

Vo štvrťfinálovom stretnutí vyhral v pozícii nasadenej trojky nad Američanom Johnom Isnerom v troch setoch 3:6, 6:3 a 6:4.

Madrid 6. mája (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal vypadol už vo štvrťfinále turnaja ATP v Madride. Najvyššie nasadený hráč podľahol päťke pavúka Nemcovi Alexandrovi Zverevovi v dvoch setoch 4:6 a 4:6.

"Je to určite jedno z najväčších víťazstiev v mojej kariére," povedal po dueli pre televíziu Sky nemecký tenista, ktorý na dvorci dominoval a zahral 28 víťazných úderov. Nadala zdolal tretíkrát z ôsmich vzájomných súbojov, premiérovo na antuke. "Zdolať Rafu na antuke je najťažšia vec v našom športe. Nedokázalo to doteraz veľa hráčov. Je to skvelý pocit," dodal Zverev.

Španiel vypadol vo štvrťfinále aj na aprílovom turnaji v Monte Carle, potom sa tešil z celkového víťazstva v Barcelone. "Snažil som sa, ale dnes to nešlo. Hrať proti jednému z najlepších hráčov na svete za týchto podmienok, pri rýchlosti tohto dvorca, bolo príliš náročné," uviedol po prehre Nadal.

Zverev sa v semifinále v repríze finále vlaňajšieho US Open stretne s Rakúšanom Dominicom Thiemom. Ten v piatkovom štvrťfinálovom stretnutí vyhral v pozícii nasadenej trojky nad Američanom Johnom Isnerom v troch setoch 3:6, 6:3 a 6:4.

dvojhra - štvrťfinále:



Dominic Thiem (Rak.-3) - John Isner (USA) 3:6, 6:3, 6:4
Alexander Zverev (Nem.-5) - Rafael Nadal (Šp.-1) 6:4, 6:4
Casper Ruud (Nór.) - Alexander Bublik (Kaz.) 7:5, 6:1
Matteo Berrettini (Tal.-8) - Cristian Garin (Čile-16) 5:7, 6:3, 6:0