Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Hokejista Thornton bude počas výluky NHL hrať v Davose

Joe Thornton Foto: TASR/AP Photo

Okrem kapitána San Jose Sharks mieri do krajiny helvétskeho kríža aj ďalší kanadský útočník Steve Nash.

San Jose 18. septembra (TASR) - Kanadský hokejista Joe Thornton bude počas výluky v zámorskej NHL pôsobiť vo švajčiarskom tíme HC Davos.

Okrem kapitána San Jose Sharks mieri do krajiny helvétskeho kríža aj ďalší kanadský útočník Steve Nash. Obaja hráči už obliekali dres Davosu počas lockoutu v sezóne 2004/2005 a pomohli mu k zisku titulu švajčiarskeho majstra.

"Dúfam, že výluka nepotrvá príliš dlho. Ja však potrebujem teraz hrať a dostať sa do zápasového rytmu. Ak sa rozhodnete pre správnu destináciu, môže to byť veľmi cenná skúsenosť. Na Davos mám pekné spomienky, stretol som tam milých ľudí a mal som možnosť hral v jednom tíme s kvalitnými hráčmi," povedal pre zámorský portál tsn.ca. Thornton, ktorý by sa mal predstaviť vo farbách Davosu už počas najbližšieho víkendu.

Nash v zámorskej profilige dlhé roky pôsobil v drese Columbusu, v júni ho však Blue Jackets vymenili do New Yorku Rangers. Skúsený útočník získal v roku 2007 s kanadským tímom titul majstra sveta, v roku 2010 sa tešil zo zisku zlata na ZOH vo Vancouveri.